U Sunji održano 17. Državno natjecanje u oranju traktorima i 8. Državno natjecanje u oranju konjima

ZAGORSKI PREDSTAVNICI: Vilko Kukec peti, a Stjepan Počekal deseti u konkurenciji 32 natjecatelja

Objavljeno: 23.09.2019. zagorjeinternational

U općini Sunja, na poljoprivrednom polju Bečko Zvono, u subotu je održano 17. Državno natjecanje u oranju traktorima i 8. Državno natjecanje u oranju konjima. U oranju traktorima sudjelovala su 32 natjecatelja iz 16 županija, a predstavnici Krapinsko – zagorske županije bili su Vilko Kukec, koji je u kategoriji premetnjaka, u konkurenciji 16 orača, osvojio odlično peto mjesto, te Stjepan Počekal, koji je u kategoriji ravnjaka bio deseti.

Svjetsko natjecanje

Pobjedu u kategoriji plugovi ravnjaci odnio je Miroslav Bartolović iz Požeško – slavonske županije, a Zrinko Miličić iz Osječko – baranjske županije u kategoriji plugovi premetnjaci. Pobjednici će sudjelovati na 67. Svjetskom natjecanju u oranju, koje će se održati u Rusiji iduće godine. U natjecanju u oranju konjima nastupilo je osam orača, a pobijedio je Jure Capan iz Bjelovarsko – bilogorske županije.

Sudačka delegacija

Natjecanje je otvorio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, a pozdrave je uputila i Draženka Grah, predsjednica Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača. U sudačkoj delegaciji bili su i predstavnici Krapinsko – zagorske županije, Darko Antonina i Dragutin Kasteljan, iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i šumarstva. U sklopu natjecanja, domaćini su pripremili izložbu poljoprivredne mehanizacije i Sajam poljoprivredno – prehrambenih proizvoda te kulturno – umjetnički program.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba