U Loboru svečanom procesijom obilježen početak jesenske kampanje inicijative “40 dana za život” u Krapinsko – zagorskoj županiji

Za prestanak pobačaja molit će se svakodnevno u kapeli OB Zabok, od 25. rujna do 3. studenoga

Objavljeno: 23.09.2019. JJ

Vjernici iz deset hrvatskih gradova sudjelovat će u marijanskim procesijama za život, u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu, pod geslom “Hrvatska Mariji, Majci Života”. Procesijama se obilježava početak jesenske kampanje inicijative “40 dana za život”, koja uključuje bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja i širenje kulture života u hrvatskom narodu.

Svetište MB Gorske

Tako je ove nedjelje u Župi sv. Ane u Loboru održana svečana procesija u čast Majci Mariji, koja je započela pozdravnim riječima loborskog župnika, vlč. Tomice Božičeka, a zatim krenula prema Svetištu Majke Božje Gorske. Uz župnika, u procesiji je sudjelovao domaći sin, svećenik Matija Knok, koji studira crkvenu povijest na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, predstavnici inicijative “40 dana za život” u Krapinsko – zagorskoj županiji, zbor i ostali vjernički puk. Po dolasku u Svetište, okupljenima se obratila Brankica Kunštek, voditeljica molitvene inicijative u KZŽ.

Najveća do sada

– Ove godine naš hod započinje u srijedu, 25. rujna, i trajat će do 3. studenoga. Za prestanak pobačaja molit ćemo u kapelici Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana svakodnevno od 6.30 do 18.30 sati – istaknula je Kunštek te pozvala sve nazočne na ustrajnost i zajedništvo.

Uslijedilo je misno slavlje, koje je predvodio vlč. Knok, a na kraju su svjedočili Danko i Nevenka Valec, roditelji devetero djece. Ovogodišnja jesenska kampanja provodit će se u 32 grada, na 34 mjesta bdjenja, što je čini najvećom do sad.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba