Uz rekonstrukciju rodne kuće Đure Prejca, u Desiniću je u tijeku i uređenje prometne infrastrukture

Započela sanacija klizišta na nerazvrstanim cestama u Ravnicama Desinićkim i Košnici

Objavljeno: 22.09.2019. JM

Na području općine Desinić, započeli su radovi na sanaciji klizišta u Ravnicama Desinićkim i Košnici.
– Riječ je o klizištima na nerazvrstanim cestama, a vrijednost radova na sanaciji onog u Ravnicama Desinićkim iznosi 369 tisuća kuna, dok je ono u Košnici vrijedno 565 tisuća kuna. Sanaciju nam sufinanciraju Hrvatske vode, u iznosu od 75 posto, dok će preostali dio sredstava biti isplaćen iz općinskog proračuna – objasnio nam je načelnik Zvonko Škreblin.

Javna nabava

Doznajemo i kako je prije nekoliko dana završeno asfaltiranje 350 metara nerazvrstane općinske ceste prema naselju Crnići, vrijedno 330 tisuća kuna, a koje je s iznosom od 240 tisuća kuna sufinancirano od strane Ministarstva graditeljstva.
– Asfaltirali smo isto tako i cestu Ravnice Desinićke – Vrhi – odvojak prema Martinku u dužini od 200 metara, a upravo ovih dana završili smo i javnu nabavu za cestu Marija Magdalena – Kantaji, dužine jedan kilometar. Izabran je izvođač radova, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.125.000 kuna te smo od Ministarstva regionalnog razvoja dobili 400 tisuća kuna – rekao nam je Škreblin.

Izgradnja nogostupa

– U planu imamo započeti radove na izgradnji nogostupa od Dubravice Desinićke prema Desiniću, u dužini od 320 metara. Vrijednost radova iznosi 650 tisuća kuna, a dio financijskih sredstava u iznosu od 200 tisuća kuna osiguran je od strane Županijske uprave za ceste – otkrio nam je načelnik Škreblin.
U tijeku su je i rekonstrukcija rodne kuće Đure Prejca. Već je izgrađeno novo krovište, a objekt će se pretvoriti u spomen kuću i turistički informativni centar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba