Danas se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

PREDSTAVLJEN NOVI MUP-ov PROGRAM “LILY”: Projektom multimodularnog karaktera, nastojat će se spriječiti svaki oblik nasilja nad ženama

Objavljeno: 22.09.2019. zagorjeinternational

U srijedu je održan sastanak Županijskog tima za suzbijanje i prevenciju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama koji djeluje na području Krapinsko – zagorske županije, povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Taj se dan, odlukom Hrvatskog sabora, obilježava 22. rujna, na obljetnicu tragičnog događaja iz 1999. godine, kada su na Općinskom sudu u Zagrebu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja, a zapisničarka je teško ranjena.

Umrežavanje subjekata

Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama želi se senzibilizirati javnost na problematiku nasilja, nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja te potaknuti sve građane, posebice žrtva nasilja, na prijavljivanje nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja. Upravo ovakvim multidisciplinarnim okupljanjem i zajedničkom porukom više državnih institucija, želi se dati snažna poruka o važnosti nenasilja i tolerancije.
Tom prilikom, predstavnici Policijske uprave krapinsko – zagorske predstavili su novi preventivni program Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom “LILY”, usmjeren na sprječavanje svih oblika nasilja prema ženama. Riječ je o projektu multimodularnog karaktera, koji će se provoditi kroz niz aktivnosti u narednom razdoblju, s ciljem umrežavanja svih nadležnih državnih tijela, organizacija civilnog društva, pravnih osoba i drugih društveno odgovornih subjekata.

Suradnja sa Stokom

Komponente ovog projekta odnose se na organizacije tematskih javnih manifestacija, s ciljem senzibilizacije građana o važnosti reakcije društva u pogledu eliminacije nasilja, izradu spota i internetske stranice, u suradnji s glazbenikom Marinom Ivanovićem Stokom, tematske edukativne kazališne predstave, interaktivne radionice, provedbu znanstvenih i stručnih istraživanja, međusektorsku suradnju i edukaciju stručnjaka, intenziviranje rada i međusobne suradnje Vijeća za prevenciju kriminaliteta, županijskih timova za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova, senzibilizaciju i edukaciju žena, senzibilizaciju i edukaciju potencijalnih ranjivih skupina, suradnju s organizacijama civilnog društva, organizaciju tečajeva samoobrane za žene, te obilježavanje Nacionalnog i Međunarodnog dana suzbijanja nasilja nad ženama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba