U Mariji Bistrici održana 11. sjednica zapovjedništva Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije

U prvih osam mjeseci ove godine zagorski vatrogasci izašli na 636 intervencija, od toga 242 požara

Objavljeno: 20.09.2019. zagorjeinternational

U četvrtak je u Vatrogasnom domu DVD-a Marija Bistrica održana 11. sjednica zapovjedništva Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije. Tom je prilikom zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić iznio podatke o broju intervencija na području KZŽ u prvih osam mjeseci ove godine.

Dugi Otok

Do 31. kolovoza ukupno je zabilježeno 636 intervencija, od toga 242 požara i to 71 na građevinama, 16 u prometu i 135 na otvorenom prostoru. Zabilježene su i 343 tehničke intervencije, kao i 35 ostalih intervencija. Također, Lovrenčić se osvrnuo i na još jednu uspješnu vatrogasnu dislokaciju na Dugom Otoku, na kojoj su i ove godine sudjelovali zagorski vatrogasci. Zahvalio je svima koji su sudjelovali, posebno DVD-u Zlatar i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Krapina, čija su vozila bila dislocirana, te je prenio pohvale zapovjednika Vatrogasne zajednice Zadarske županije.

Županijsko natjecanje

Na sjednici je bilo riječi i o nadolazećem županijskom vatrogasnom natjecanju, koje će se održati u Zaboku u nedjelju, 29. rujna. Riječ je o 13. Županijskom natjecanju djece i mladeži te 7. Županijskom natjecanju odraslih. Očekuje se nastup 80-ak ekipa, 30-ak djece, 20-ak mladeži te 30-ak odraslih A i B, muških i ženskih ekipa. Predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber predstavio je i aktivnosti vezane uz novi Zakon o vatrogastvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba