HAMAG-BICRO predstavio rezultate pilot projekta “BOND – Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija”, u kojem je sudjelovao i Poduzetnički centar KZŽ

MARTINA JANTOL ŽUPANIĆ: Poduzetničke potporne institucije iznimno su važne za ravnomjeran razvoj poduzetništva u Hrvatskoj

Objavljeno: 18.09.2019. JJ

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavila je na završnoj konferenciji rezultate pilot projekta “BOND – Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija” (PPI), koji je pokrenut 2017. godine, s ciljem okupljanja različitih vrsta poduzetničkih potpornih institucija na jednom mjestu, kako bi se malim i srednjim poduzetnicima olakšao pristup informacijama. Konačni cilj projekta bio je razviti standardizirane visokokvalitetne usluge poduzetničkih potpornih institucija, koje će biti regionalno ravnomjerno rasprostranjene. Kroz projekt BOND, nastoje se smanjiti razlike u regijama i svim poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Savjetovanje početnika

Uspostavljene pilot usluge kroz Mrežu BOND uključuju standardizaciju usluge savjetovanja poduzetnika početnika, decentralizaciju usluga HAMAG-BICRO-a, mrežu mentora za poduzetnike, dijagnostičke alate za procjenu inovativnosti poduzetnika i podršku PPI-ima u savjetovanju na području društvenog poduzetništva. U rad Mreže BOND trenutno je uključeno 58 poduzetničkih potpornih institucija, čijih je 300 zaposlenika sudjelovalo na besplatnim specijalističkim edukacijama.
Od prvog dana, dio projekta BOND je i Poduzetnički centar Krapinsko – zagorske županije.
– Kao najveću vrijednost Mreže vidimo u kvalitetnom povezivanju s drugim poduzetničkim potpornim institucijama iz cijele Hrvatske, razmjeni iskustava te promoviranju važnosti uloge poduzetničkih potpornih institucija za ravnomjeran razvoj poduzetništva u Hrvatskoj. Također, tijekom projekta sudjelovali smo na nizu kvalitetnih edukacija koje smo već implementirali u programima koje nudimo poduzetnicima početnicima – istaknula je Martina Jantol Županić, direktorica Poduzetničkog centra KZŽ.

Službena stranica

U okviru projekta BOND oformljena je i službena internetska stranica projekta. Nastavak projekta očekuje se krajem ove godine. Od osnutka Mreže, mnoge poduzetničke potporne institucije izrazile su želju za učlanjenjem. Ukupna vrijednost projekta je 7.012.151,60 kuna i u cijelosti je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba