Projekt vrijedan više od dva milijuna kuna najvećim će se dijelom financirati europskim sredstvima

Općini Zlatar Bistrica odobreno dodatnih 477.079 kuna za energetsku obnovu općinske zgrade

Objavljeno: 17.09.2019. JJ

Temeljem Javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, Općini Zlatar Bistrica odobreno je dodatnih 477.079 kuna bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove općinske zgrade.
Općina Zlatar Bistrica je 2018. godine putem portala E-fondovi prijavila taj projekt na natječaj ”Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”, koji se financira iz bespovratnih sredstava Europske unije, putem Europskog fonda za regionalni razvoj, te je odobreno 1.235.947 kuna za realizaciju tog projekta. Preostali dio sredstava osiguran je bespovratnim sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kojim Ministarstvo sufinancira provedbu EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a financijska konstrukcija će se zatvoriti sredstvima općinskog proračuna. Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na iznos od 2.031.079 kuna, a ukupno je za ovaj projekat dobiveno 1.713.026 kuna bespovratnih sredstava.
Cilj projekta je izrada fasade i krovišta, izmjena stolarije, zamjena postojećeg sistema grijanja visokoučinkovitim, zamjena unutarnje rasvjete, zamjena postojećeg sustava potrošnje vode, postizanje 50 posto uštede te prijelaz iz energetskog razreda D u razred A.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba