U Krapini održan Okrugli stol na temu “U dobru i u zlu, ali i u zajedničkom businessu”, u organizaciji Poduzetničkog kluba žena KZŽ

“Vrijeme je da se poduzetnice počnu umrežavati, baš kao što to čine muškarci u svijetu poduzetništva”

Objavljeno: 16.09.2019. zagorjeinternational

U petak je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, u okviru Zagorskog gospodarskog zbora, održan Okrugli stol na temu “U dobru i u zlu, ali i u zajedničkom businessu”. Organizirao ga je Poduzetnički klub žena Krapinsko – zagorske županije, u suradnji s Organizacijskim odborom Zagorskog gospodarskog zbora.
Sudjelovale su poduzetnice Sanja Pleško, Karmen Kroflin, Katarina Čaržavec, Maja Lovrečić, Lina Presečki, Snježana Leljak, Branka Aralica s kolegicom poduzetnicom – predstavnica MPI Vrelec iz Slovenije, Ivana Radić, predsjednica udruge Međunarodne mreže poslovnih žena i Mijo Kovačević, stručni suradnik u Sektoru za međunarodne poslove HGK. Pridružili su se i Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore te Jasna Petek, zamjenica krapinsko – zagorskog župana.

Promjena percepcije

Prisutne je pozdravila Snježana Leljak, inicijatorica osnivanja Poduzetničkog kluba žena Krapinsko – zagorske županije, koja je istaknula kako je vrijeme da se i žene poduzetnice počnu umrežavati, kao što to radi i muški dio svijeta poduzetništva.
– Umrežavanje žena jedan je od načina za uspješan razvoj poduzetničke klime jer jedino umrežene žene mogu pomagati jedna drugoj, promovirati se, međusobno se informirati i educirati, a samim time i mijenjati percepciju u društvu, kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini. Žene i u situacijama kada se čini da nema izlaza, one ga nađu, a kada to primjene u poslu, može biti vrlo uspješno. Stoga svijest o ženskom poduzetništvu treba stalno poticati i jačati, jer su bitan faktor gospodarskog rasta – rekla je Leljak.
Pleško je istaknuo kako žene zaslužuju svoje mjesto u poduzetništvu, jer poduzetništvu trebaju žene koje su samostalne, koje znaju da mogu uspjeti i treba ih poticati kako bi to i ostvarile. Dodao je kako je u obrtništvu zastupljeno tek 30 posto obrtnica i na tom postotku treba poraditi.

Zajednička poduzeća

Petek je pak rekla kako je iznimno sretna što je pokrenuta inicijativa za osnivanje Poduzetničkog kluba žena Krapinsko – zagorske županije.
– Jako je važno da se žene međusobno umrežavaju i da žene čuju koliko ima dobrih i pozitivnih primjera u našoj sredini te da budemo jedna drugoj inspiracija i poticaj za pokretanje vlastitog biznisa – zaključila je Petek.
U aktivnom dijelu Okruglog stola razgovaralo se o tome na koji način funkcioniraju zajednička poduzeća, odnosno, poduzeća u vlasništvu bračnih partnera. Sudionice su zaključile da je sinergija vrlo bitna jer se muškarci i žene nadopunjuju u svim segmentima poslovanja i mnogo je lakše udvoje. Sudionicama je predstavljen i projekt “Mala škola poduzetništva za žene”, koji provode Hrvatska gospodarska komora – Europska poduzetnička mreža Hrvatske i Međunarodna mreža poslovnih žena. Nakon službenog dijela, sve sudionice obišle su Zagorski gospodarski zbor i zakazale novo druženje idući tjedan, kako bi dogovorile detalje oko aktivnosti planiranih do kraja 2019. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba