Bila je to prava glazbena poslastica

U klanječkoj župnoj crkvi održan koncert pjevačkih zborova, u spomen na isusovca p. Marijana Gajšaka, rođenog Klanjčana

Objavljeno: 16.09.2019. JJ

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu, klanječka Župa Navještenja BDM i Kulturni centar Klanjec, u petak su u klanječkoj crkvi organizirali koncert pjevačkih zborova, povodom obilježavanja 75. godišnjice rođenja isusovca i umjetnika, p. Marijana Gajšaka, rođenog u Dolu Klanječkom 1944. godine.

Osebujni životopis

Na početku programa, dobrodošlicu publici, u kojoj je bio i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, te pjevačima i njihovim voditeljima, poželjeli su klanječki župnik p. Antun Jesenović i predsjednik Ogranka MH u Klanjcu Nikola Benković, dok su se Goran Ivanišević i p. Tonči Trstenjak prisjetili dragocjenih trenutaka iz osebujnog životopisa p. Marijana Gajšaka. Prisutne je pozdravila i predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki. U koncertnom programu nastupili su Pjevački zbor klanječke župe, koji vodi p. Antun Jesenović, Pjevački zbor Kraljevec na Sutli, s dirigentom Tomislavom Križancem, te Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Naša lipa” Tuhelj, pod ravnanjem Armanda Slavičeka.

Zbor Izvor

Po prvi je puta klanječka publika mogla uživati i u nastupu Zbora Izvor iz zagrebačke Župe sv. Josipa, jednog od najpopularnijih hrvatskih duhovnih sastava, koji je pod dugogodišnjim vodstvom Ivane Jelinčić surađivao i nastupao s najvećim imenima hrvatske glazbe, od Olivera Dragojevića, Gibonnija, Radojke Šverko, do Ivane i Marije Husar, Ivane Kindl… Zanimljivo je da u zboru pjeva i jedan Klanjčan, Siniša Čižmek.
Po završetku koncerta, u podrumu franjevačkog samostana održano je i prigodno druženje izvođača i publike.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba