Aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica uz Svjetski dan prve pomoći

Na središnjem oroslavskom trgu medicinske sestre mjerile tlak i šećer, a učenice održale prezentaciju iz osnova pružanja prve pomoći

Objavljeno: 16.09.2019. JJ

Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica obilježilo je Svjetski dan prve pomoći na središnjem trgu u Oroslavju. Medicinske sestre mjerile su krvni tlak i šećer u krvi, a članice volonterske mladeži Srednje i Osnovne škole Oroslavje provele su prezentaciju osnova pružanja prve pomoći za šire građanstvo. Podršku navedenim aktivnostima dali su gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, djeca iz Dječjeg vrtića “Šlapica” te učenici SŠ Oroslavje.
Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći, koji se obilježava 13. rujna, bila je vezana uz prvu pomoć i marginalizirane osobe, čime se željelo skrenuti pozornost na osobe kojima je u nekom trenutku bila uskraćena prva pomoć ili onemogućen pristup edukaciji iz postupaka prve pomoći (osobe s invaliditetom, osobe koje boluju od određenih bolesti, starije osobe, zatvorenici, te posebno ranjive skupine poput siročadi, djece zahvaćene radnom eksploatacijom ili žrtve trgovanja ljudima). Stoga je poruka ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći bila da vještine prve pomoći trebaju biti dostupne svima, kao značajan humanitarni čin koji ljudima omogućuje spašavanje života i pomaže u oporavku od iznenadne bolesti ili ozljede.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba