Sara Zidarić (25) diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a trenutno je na stručnom usavršavanju u ZKM-u

U Velikoj galeriji grada Zaboka otvara se izložba praunuke Josipa Broza Tita

Objavljeno: 14.09.2019. JJ

U Velikoj galeriji grada Zaboka u ponedjeljak će se, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Zabok, otvoriti izložba “Groteske”, mlade umjetnice Sare Zidarić (25). Ona je prije godinu dana diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Zoltana Novaka, gdje je stekla titulu magistre slikarstva. Od početka 2019. godine nalazi se na stručnom usavršavanju u Zagrebačkom kazalištu lutaka u Zagrebu, na odjelu za izradu lutaka i scenografije. Na predstavi “Cvilidreta” u režiji Saše Broz i na predstavi “Bubamarac” u režiji Darijana Mihajlovića, sudjelovala je u svojstvu asistenta scenografije. Manje je poznato da se radi o kćeri redateljice Saše Broz, dakle, o praunuci Josipa Broza Tita.
Ulaz na otvorenje izložbe je besplatan, a radovi mlade umjetnice moći će se razgledati do 10. listopada. Velika galerija grada Zaboka od 16. rujna kreće u primjenu novog radnog vremena, pa će tako ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom biti otvorena od 12 do 18, a u utorkom i petkom od 8 do 14 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba