Predsjednik Vlade RH u pratnji dvoje ministara u posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji, gdje je obišao novootvoreni objekt tvrtke Salvus u Pustodolu te gradilište druge dionice spojne ceste Zabok – Krapina, nakon čega se uputio u Krapinu, na Festival kajkavskih popevki

PLENKOVIĆ: Drago mi je što smo kao Vlada uspjeli pomoći razvoju Salvusa, čija je posljednja investicija sjajna vijest. BUTKOVIĆ: Tehnički pregled dionice brze ceste do Zlatar Bistrice bit će 24. rujna

Objavljeno: 13.09.2019. zagorjeinternational

U posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, u čijoj su pratnji ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i obrta Mario Antonić, pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Tušek i saborski zastupnik Žarko Tušek. Posjetili su novootvoreni objekt poduzeća Salvus d.o.o. u Donjoj Stubici, a tom je prilikom premijer Plenković rekao kako mu je drago što je ovdje i ima priliku vidjeti aktivnosti tvrtke Salvus, koja se razvila do kompanije koja zapošljava 230 ljudi i posluje, ne samo Hrvatskoj, nego i u drugim zemljama jugoistočne Europe.

Nova niša

– Uspješno su iskoristili mogućnost ulaganja u infrastrukturu i proizvodnju, s korištenjem Europskih sredstava. Osobito mi je drago što smo čuli daljnje planove, ne samo za širenje zastupništva, nego i ulaganja u istraživanja, gdje bi Salvus fokusirajući se na svoje aktivnosti koje se odnose na dodatke prehrani, bezreceptne lijekove i medicinske proizvode, dobio jednu novu nišu i tako, sjećajući se postignuća gospodina Fellera, čija je ljekarna bila ovdje prije 100 godina, brendirali svoje aktivnosti i jedan poduzetnički duh Hrvatskog zagorja. Drago mi je da smo kao Vlada mogli pomoći razvoju ove kompanije, koja je krenula s dva zaposlena, a danas, kao što sam rekao, u Hrvatskoj i susjednim zemljama zapošljava više od 230 ljudi. Čestitke na ovoj investiciji, ovo je sjajna vijest za ovaj dio Hrvatskoga zagorja – istaknuo je premijer Plenković.
Obilazak su nastavili u Svetom Križu Začretju, gdje su obišli gradilište spojne ceste Zabok – Krapina, gdje je u tijeku izgradnja 2. faze spojne ceste Zabok – Krapina, na dionici od Svetog Križa Začretja do Velike Vesi, a gdje ih je dočekao i načelnik Marko Kos, a bio je tamo i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Brojna gradilišta

Tamo je ministar Butković kazao kako su došli na drugoj dionici ceste Zabok – Krapina, ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna.
– Za dvije godine ćemo završiti ovu drugu fazu i ostaje nam još par kilometara do Krapine, što se projektira i drago mi je da radovi idu dobro. Inače, 24. rujna je tehnički pregled za brzu cestu do Zlatar Bistrice, tako da ćemo i tu dionicu otvoriti, a ukupna vrijednost joj je 144 milijuna kuna. Obnova ceste prema Konjščini je završena, a trenutno se provodi najveći željeznički projekt u Krapinsko – zagorskoj županiji, što je elektrifikacija i rekonstrukcija pruge Zaprešić – Zabok, koji se financira iz Europskih fondova, tako da Ministarstvo prometa ovdje provodi zaista velike projekte – naglasio je Butković, nakon čega se s premijerom uputio u Krapinu, gdje će obići Zagorski gospodarski zbor te potom prisustvovati na Festivalu kajkavskih popevki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba