Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji troje ministara posjetio je Krapinu povodom 54. Tjedna kajkavske kulture i prve, retrospektivne večeri Festivala kajkavskih popevki

“Oduševljen sam sjajnom energijom i velikim poštovanjem prema kulturi Hrvatskog zagorja“

Objavljeno: 13.09.2019. Jožica Miklaužić

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio je Krapinu, u kojoj traje Tjedan kajkavske kulture, kako bi prisustvovao prvoj, retrospektivnoj večeri 54. Festivala kajkavskih popevki, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović.

Gospodarski zbor

Svoj posjet Zagorju započeo je u Donjoj Stubici te se, nakon što je posjetio Sveti Križ Začretje uputio prema Krapini, gdje je sudjelovao na sjednici Županijskog odbora HDZ –a KZŽ i obišao 27. Zagorski gospodarski zbor.
Obilasku su prisustvovali i ministar prometa Oleg Butković, ministrica za demografiju Vesna Bedeković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, uz domaćine, saborskog zastupnika Žarka Tušeka, državnog tajnika u ministarstvu gospodarstva i obrta Marija Antonića, pomoćnika ministrice poljoprivrede Zdravka Tušeka, gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića te drugih gradonačelnika i načelnika.

Najbolje uspješnice

– Veliko mi je zadovoljstvo zajedno s ministricom kulture, ministricom demografije, ministrom prometa i našim saborskim zastupnikom te gradonačelnikom Krapine i brojnim posjetiteljima 54. Tjedna kajkavske kulture biti na ovoj večeri, kada se mogu čuti najbolje uspješnice festivala i kajkavske popevke. Redovito ovdje dolazim i zaista sam uvijek oduševljen s jednom sjajnom energijom i s velikim poštovanjem prema našoj kulturi, u ovom konkretnom slučaju kulturi Hrvatskog zagorja. Zato čestitam svima koji se trude da ovaj Tjedan i Festival, a čujem da je bila sjajna večer naših mališana u četvrtak, sve je to izvrstan uvod u glavnu, subotnju festivalsku večer – zaključio je Plenković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba