U sklopu Tjedna kajkavske kulture održan Dječji dan

Mnoštvo mališana uživalo u 30 radionica i igraonica, te u 34. dječjem festivalu “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“

Objavljeno: 12.09.2019. ivanabelosevic

U četvrtak je u sklopu Tjedna kajkavske kulture održan Dječji dan. Mnoštvo mališana, njihovih roditelja, djedova i baka je u Parku Matice Hrvatske i Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda u Krapini uživalo u mnogobrojnim  sadržajima – od predstava, animacijskih igara, frizeraja, kreativnih radionica, facepaintinga, igraonica, pričaonica i crtanja po pločniku. Organizator događanja je Društvo naša djeca Krapina, a njihova predsjednica Gordana Kučinić rekla nam je kako ove godine imaju sreće s vremenom.

 Nove igraonice

– Pripremili smo 30 radionica i igraonica, koje su bile predviđene za djecu od najranije dobi i nazvali smo ju baby camping, za stariju djecu pripremili smo sadržaje kojima smo željeli pokriti njihove raznovrsne interese. Također, svake godine uvodimo nove radionice, kad vidimo da je neka radionica dobra i da sva djeca nisu stigla sudjelovati, sljedeće godine ju ponovimo, ali uvijek gledamo da uvijek barem polovina igraonica bude nova i zbog toga dolazi sve više roditelja i djece. Posebno mi je drago što je ove godine sve više mladih roditelja s vrlo malom djecom. Imali smo i kazališnu predstavu u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Krapina, koje je financiralo taj projekt. To je kazališna predstava Kazališta Prijatelj, “Plesna haljina žutog maslačka“ i radi se o izuzetno kvalitetnoj predstavi, imali smo i klaun show koji je zainteresirao djecu i u kojem se  tražilo puno interakcije – naglasila je Kučinić te dodala kako će se projekt nastaviti i sljedeće godine, jer je to tradicija koju je šteta prekinuti.

– Htjela bih istaknuti da nam pomaže jako puno ljudi, osim Grada koji nam je pokrovitelj, tu je uvijek Udruga distrofičara, Društvo za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama, Srednja škola Krapina, obje osnovne krapinske škole, podupire nas i Osnovna škola Side Košutić Radoboj, tako da se tu vidi jedna snaga u kojoj je budućnost.

34. dječji festival

Održan je i 34. dječji festival “Kaj, u riječi, pjesmi, slici i plesu“ – Mali kaj 2019.  Nastupili su Dominik Pažameta, Lorena Belošević, Kornelija Božić, Anja Vincek, Lana Pavić, Lucija Ivančić, Saša Vidović, Erika Mikleušević, Ivona Pavić i zbor “Ilirčeki“, Klara Novak, Lana Družinec, Karla i Dino Miklaužić, Ella Ranogajec Inkret, Lorena Gotlin, Lucija Pavlović, Hana Cizel, Ana Marija Bobek, Zbor Osnovne glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca Krapina i Krapinske mažoretkinje.

Na festivalu Mali kaj prisustvovali su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik krapinskog Gradskog vijeća Ivica Hršak te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović. Pokrovitelj je Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba