U Pustodolu završena trenutno najveća investicija u KZŽ vrijedna, više od 50 milijuna kuna, uredsko – proizvodno – distributivni centar tvrtke Salvus, koji se proteže na više od 4400 četvornih metara

DIREKTOR ŠVALJEK: Imamo kontinuirani rast, otvaramo nova radna mjesta, a pokretanjem proizvodnje krećemo u osvajanje globalnog tržišta

Objavljeno: 11.09.2019. zagorjeinternational

U sjedištu tvrtke Salvus d.o.o. u Donjoj Stubici održano je predstavljanje rezultata više od 50 milijuna kuna vrijedne investicije te domaće tvrtke koja se bavi distribucijom i marketingom medicinskih proizvoda, dodataka prehrani i kozmetike te strateškim razvojem i izgradnjom uspješnih, renomiranih i inovativnih brendova.  Naime, tvrtka Salvus još je sredinom prošle godine krenula u izgradnju novog objekta – uredsko – proizvodno – distributivnog centra u Pustodolu, površine 4444 četvornih metara s ciljem povećanja konkurentnosti i unaprjeđenja tržišne pozicije.

Prva ljekarna

– Završili smo investiciju koja je u ovom trenutku najveća u Zagorju, a kojom smo željeli potaknuti novu djelatnost proizvodnje. Javili smo se na natječaj europskih fondova 2016. godine i aplicirali projekt “Salvus – Zdrava rješenja za rast i razvoj konkurentnosti”, no ta investicija se ne financira samo iz Europskih fondova već i iz zadržane dobiti i kreditnih sredstava. Naša priča je krenula 1997. godine, kada je majka,  koja je bila magistra farmacije otvorila prvu ljekarnu u Mariji Bistrici i od tada gradimo jednu uspješnu priču, s jedne strane tu su Ljekarne Švaljek, a s druge strane tu je Salvus, čije je sjedište u Donjoj Stubici. Osim što se planiramo upustiti u novi izazov otvaranja proizvodnje imamo i veliki izazov zapošljavanja stručnih kadrova, a u ovom trenutku u odnosu na prošlu godinu zapošljavamo 20 novih stručnih djelatnika. Ambiciozni smo i okupljamo mladi tim stručnjaka biomedicinske struke te možemo reći kako od prvog dana poslovanja imamo kontinuirani rast, otvaramo nova radna mjesta, a ovom investicijom i otvaranjem nove djelatnosti proizvodnje pokušat ćemo, ne biti samo nacionalna i regijska kompanija nego se također otisnuti na globalno tržište – kazao je predsjednik Uprave Salvusa Teodor Švaljek te dodao kako isto tako žele biti pozitivna i inspirativna priča za druge poduzetnike.

Direktoru Švaljeku i njegovom timu na iznimnom uspjehu čestitao je i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.
– Ovo je primjer uspješne investicije sufinancirane sredstvima strukturnih fondova Europske unije u iznosu od skoro 16,5 milijuna kuna, a to je isto tako i primjer uspješne formule koja je od samog početka mog dolaska na čelo Ministarstva gospodarstva ista i ostat će ista tako dugo dok ja obnašam ovu dužnost, a to je formula investiranja u proizvodnju i nove inovativne proizvode. Kada ostvarujete prihode od 120 milijuna kuna i kada od toga 23 do 24 milijuna kuna imate izvozno orijentiranog proizvoda te rastete u tom izvozu po stopi od 67 posto, što drugo nego čestitati i poželjeti prvi sljedeći ovakav projekt, ohrabriti gospodina Švaljeka i stvoriti mu preduvjete da ne stane ovdje gdje je danas – rekao je ministar Horvat.

Novi brend

Da ovaj projekt ima i jedan drugi cilj, a to je pokretanje vlastite proizvodnje na temelju koje se želi izgraditi potpuno novi brend otkrio je Hrvoje Lisak, voditelj razvoja u tvrtki Salvus.
– Taj brend ima tradiciju dugu 120 godina koja potječe iz ovog kraja,a radi se o magistru Eugenu Viktoru Felleru koji je baš u Donjoj Stubici bio jedan od vodećih ljekarnika i jedan izuzetno uspješan izvoznik u to doba, tako da na njegovoj tradiciji želimo pokrenuti proizvodnju i nadamo se s istim uspjehom nastaviti izvoziti taj brend i globalno – otkrio nam je Hrvoje Lisak te objasnio kako je se radi o  proizvodima iz segmenta bezreceptnih lijekova, dodataka prehrani i medicinskim proizvodima.
Događaju je prisustvovao i saborski zastupnik Žarko Tušek koji je istaknuo kako je riječ o prekrasnoj gospodarskoj priči koja je na ponos cijelom Hrvatskom Zagorju.
– Iza svega toga stoji velika muka, trud i požrtvovnost i na tome treba čestitati. Teodora znam dugi niz godina i jako sam sretan što je danas u ovoj poziciji, a Hrvatskom Zagorju želim puno takvih poduzetnika. Ono što se danas provlači kao nekakva nit vodilja kroz cijelo ovo događanje je jedno zdravo partnerstvo Vlade Republike Hrvatske, pametno korištenje strukturnih fondova i ozbiljna poduzetnička inicijativa koja na ovom primjeru postoji – naglasio je Žarko Tušek.
Zadovoljstvo ostvarenjem ovako velike investicije na području županije nije krio ni krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Nova zapošljavanja

– Riječ je o najvećoj investiciji na području naše županije i jednoj sjajnoj tvrtki koja ostvaruje godišnji prihod od 125 milijuna kuna i koja se izvrsno pozicionirala kako na području Hrvatske tako i regionalno. Bitno je napomenuti kako ova investicija  između ostalog donosi nova zapošljavanja i pokazuje da je Krapinsko – zagorska županija prepoznata kao regija u kojoj se isplati ulagati – zaključio je župan Kolar.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba