Tijelo pokojnika izloženo je u mihovljanskoj župnoj crkvi, a sprovodni obredi održat će se sutra

Preminuo mons. Dragutin Komorčec, rodom iz Mihovljana

Objavljeno: 10.09.2019. zagorjeinternational

U 84. godini života i 59. godini svećeništva, u nedjelju, 8. rujna, u roditeljskom domu u Mihovljanu, preminuo je umirovljeni svećenik Zagrebačke nadbiskupije, mons. Dragutin Komorčec. Mons. Komorčec rođen je 17. listopada 1935. u Mihovljanu (Župa sv. Mihaela arkanđela), od oca Franje i majke Agate rođ. Ljubek, gdje je polazio i osnovnu školu. Nakon što je 1954. maturirao u Dječačkom sjemeništu na Šalati, stupio je u Bogoslovno sjemenište, upisavši Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. Na Petrovo 1961. godine zaređen je za svećenika u Zagrebačkoj katedrali, po rukama nadbiskupa kardinala Franje Šepera. U rodnoj župi u Mihovljanu mladu je misu slavio 9. srpnja 1961. te za svoje dugogodišnje službe obnašao mnoge dužnosti.

24 godine

Nakon službe župnog vikara u Župi svete Terezije u Bjelovaru do 1963., pastoralnu službu obnaša u Podravini, kao upravitelj Župe sv. Petra i Pavla apostola u Peteranecu te Župe sv. Marka evanđelista u Sigetecu, u kojima je živio i radio pune 24 godine. Od listopada 1975. bio je i bilježnik Virovskoga dekanata. Od 1987. petnaest je godina bio upravitelj Župe sv. Ivana Nepomuka u Stupniku – Lučko. Od 2001. imenovan je dekanom svetonedeljskim. Posljednja župa u kojoj je do 2009. služio, bila je zagrebačka Župa sv. Ivana Krstitelja u Novoj Vesi. Kao umirovljeni svećenik, od 2009. godine djelovao je u rodnom Mihovljanu, gdje je proslavio i jubilej ređenja. Sveti Otac Benedikt XVI., na prijedlog kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, imenovao ga je 8. ožujka 2010. kapelanom Njegove Svetosti, s naslovom monsinjora. Kao predstavnik umirovljenih prezbitera, mons. Komorčec je od studenoga 2010. bio član Prezbiterijskog vijeća Zagrebačke nadbiskupije.

Od 15 sati

Tijelo mons. Dragutina Komorčeca izloženo je u crkvi sv. Mihaela u Mihovljanu, a sprovodni obredi održat će se u srijedu. Obredi započinju misom zadušnicom u mihovljanskoj župnoj crkvi u 15 sati. Mons. Komorčec bit će pokopan u obiteljsku grobnicu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba