U organizaciji gornjostubičke Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj“ održana likovna kolonija koja je okupila 20-ak umjetnika

LIJEPA GESTA: Slike s likovne kolonije bit će donirane za uređenje interijera dječjeg vrtića koji će se graditi u Gornjoj Stubici

Objavljeno: 10.09.2019. IB

U organizaciji gornjostubičke Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj“, u subotu je u prostoru Sportskog centra u Gornjoj Stubici održana druga likovna kolonija. Okupilo se 20-ak umjetnika iz Krapinsko – zagorske, Zagrebačke, Karlovačke te Ličko – senjske županije. Motivi umjetnika bili su pejzaž Gornje Stubice, crkva sv. Jurja, Rudolf Perešin, Dvorac Oršić, Gupčeva lipa i drugo, a koristili su tehnike ulje na platnu, akril na platnu, impasto te olovku na papiru.
Sudionici kolonije, predstavnici UBDR-a “Sveti Juraj“ i Općina Gornja Stubica dogovorili su se da će slike s likovne kolonije biti donirane za uređenje interijera dječjeg vrtića koji će se graditi u Gornjoj Stubici. Događanju su nazočili i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić te njegov zamjenik Vladimir Škvorc.
Tajnik gornjostubičke Udruge branitelja Stjepan Lešković sudionicima je podijelio zahvalnice i majice. Izložba slika nastalih na koloniji bit će otvorena u prosincu ove godine, u galeriji Kućice pod lipom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba