Prometni policajci ga u petak zaustavili u Zaboku, pa utvrdili da mu ovo nije prvi put da čini prometne prekršaje, iako još uopće nema vozačke dozvole

Za vožnju s 1,87 promila alkohola u krvi i bez vozačke, 26-godišnjaku kazna od 35.000 kuna ili 60 dana zatvora!

Objavljeno: 09.09.2019. AB

U petak oko 23.50 sati u Ulici Matije Gupca u Zaboku, djelatnici Postaje prometne policije Krapina zaustavili su vozilo kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin. Pritom su utvrdili da upravlja vozilom prije stjecanja prava na to, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a prilikom alkotestiranja utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,87 promila. Također je utvrđeno kako je u protekle tri godine već dva puta procesuiran zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole i jednom zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Zbog počinjenih prekršaja, djelatnici Postaje prometne policije Krapina će protiv 26-godišnjaka podnijeti Optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru u kojem će predložiti ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 35.000 kuna, i to za prekršaj iz čl. 216 Zakona o sigurnosti cestovnog prometa 20.000 kuna i 15.000 kuna za prekršaj iz čl. 199 ZSPC-a, ili kaznu zatvora u trajanju do 60 dana. Isto tako, predložit će i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 18 mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba