U PAVLOVCU ZABOČKOM ODRŽAN 11. MEMORIJAL “MARKO PILJEK”: Na najbrojnijem zagorskom vatrogasnom natjecanju, u spomen na tragično preminulog mladog vatrogasca, nastupilo više stotina djece, mladeži i članova seniorskih ekipa

“Marko je bio mlad, veseo i htio je pomoći drugim ljudima. To upravo, svjesno ili nesvjesno, čine i naši vatrogasci”

Objavljeno: 09.09.2019. zagorjeinternational

U subotu je na igralištu DVD-a Pavlovec u Pavlovcu Zabočkom održan 11. Memorijal “Marko Piljek“. Više stotina sudionika memorijala – vatrogasne djece, mladeži te članova seniorskih A i B ekipa, na samom je početku pozdravio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je i otvorio natjecanje.

Najznačajnija snaga

– Marko je bio mlad, veseo i htio je pomoći drugim ljudima. To upravo, svjesno ili nesvjesno, radite i vi. Vatrogasci su meni, kao županu Krapinsko – zagorske županije, prva i najznačajnija snaga – oni će intervenirati u slučaju požara, ledene kiše, olujnog vjetara… Oni su toliko obučeni, uvježbani i opremljeni, da prvi dolaze na teren te riskiraju svoju sigurnost kako bi spasili tuđi život i imovinu. To je nešto što se ne može platiti nikakvim novcem, ali društvo se može s poštovanjem odnositi prema vatrogastvu i ponosan sam što to mi u Krapinsko – zagorskoj županiji i radimo – istaknuo je tom prilikom župan Kolar.
Na otvaranju Memorijala sve okupljene pozdravili su i predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber te sestra preminulog Marka Piljeka, Andrea Piljek – Marić, koja je svima zahvalila na organizaciji ovog već tradicionalnog natjecanja. Natjecanju su prisustvovali gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, predsjednik zabočkog Gradskog vijeća Žarko Ivančić, zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek te predsjednik DVD-a Pavlovec Zabočki Ivica Jelenčić. Na otvorenju natjecanja nastupio je Gradski puhački orkestar Zabok.

O Marku

Marko Piljek bio je rođen u Zagrebu 15. ožujka 1992., a rano djetinjstvo provodio je u Donjoj Bistri. U Pavlovec se njegova obitelj doselila 1998. godine. Marko je bio veliki entuzijast, kako u vatrogastvu, tako i u kickboxingu, kojim se također bavio s velikim uspjehom. Nažalost, tragična prometna nesreća 30. kolovoza 2003. godine, naprasno je prekinula njegov život. 11. Memorijal Marko Piljek održan je pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije, Grada Zaboka i Vatrogasne zajednice grada Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba