Započela događanja u sklopu 54. Tjedna kajkavske kulture: Održana smotra mažoretkinja i otvorena izložba “35. susret likovnih stvaralaca“ – Hrvatski sabor kulture

DANAS SVEČANO OTVORENJE: U programu je Pozdrav Kaju – Dječji korzo, zabavno glazbeni program “Kaj vu duši“ te koncert Kavalira

Objavljeno: 08.09.2019. IB

U sklopu  54. Tjedna kajkavske kulture 2019. na Trgu Ljudevita Gaja je održana smotra mažoretkinja, te je započeo je program “U ozračju Kaja” Lobor Krapini. Također je otvoren i Vinski plac koji je postao nezaobilazan dio festivalskog Tjedna u Krapini).

U prostorijama Galerije grada Krapine otvorena je izložba “35. susret likovnih stvaralaca” – Hrvatski sabor kulture. Izloženo je preko stotinu radova izrađenih u različitim tehnikama, na temu vode, koje je od prijavljenih 280, odabralo prosudbeno povjerenstvo. Nekoliko radova je nagrađeno, a 20 posebno pohvaljeno. U prigodnom programu nastupio je pjevački zbor KUD-a Lobor.

Danas u 17 sati na Trgu Ljudevita Gaja je svečano otvorenje, a u slučaju kiše, otvorenje će biti upriličeno u Festivalskoj dvorani. U programu je Pozdrav Kaju – Dječji korzo, a potom u 19 sati slijedi zabavno – glazbeni program “Kaj vu duši“. Od 21.30 sve posjetitelje će na Vinskom placu zabavljati Kavaliri.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba