Za izniman doprinos u očuvanju nacionalnog svetišta u kojem hrvatski narod stoljećima iskazuje štovanje Majci Božjoj

Predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović Svetištu Majke Božje Bistričke dodijelila Povelju Republike Hrvatske

Objavljeno: 06.09.2019. zagorjeinternational

Povodom Male Gospe, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović dodijelila je Povelje Republike Hrvatske nacionalnim i biskupijskim marijanskim svetištima, za koja je kazala kako u hrvatskom narodu imaju posebno duhovno značenje i važnost za svakog katoličkog vjernika.

Zahvala graditeljima

– Ova priznanja koja dodjeljujem nacionalnim i biskupijskim svetištima, zahvala su svim naraštajima graditelja, čuvara i promicatelja naših marijanskih svetišta za očuvanje vjere i privrženosti hrvatskog naroda Blaženoj Djevici Mariji te kao poticaj za istu ustrajnost i ohrabrenje da održimo duhovno blago vjere, koje nam je milošću Božjom dano, kako bismo imali život i budućnost u svojoj domovini – kazala je predsjednica Grabar – Kitarović.
Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke Predsjednica Republike dodijelila je Povelju Republike Hrvatske, za izniman doprinos u očuvanju nacionalnog svetišta u kojem hrvatski narod stoljećima iskazuje štovanje Majke Božje, nalazeći utjehu, mir te osobni i domovinski zagovor u svojim molitvama. Povelju je primio rektor Svetišta, preč. Domagoj Matošević.
Za izniman višestoljetni doprinos njegovanju marijanskih blagdanskih svečanosti u hrvatskoj nacionalnoj i vjerskoj kolijevci, čuvaru povijesnog, kulturnog i vjerskog nasljeđa, dodijeljena je Povelja Republike Hrvatske Prasvetištu Gospe od Otoka, Solin.
Predsjednica je dodijelila Povelju Republike Hrvatske, za izniman doprinos u očuvanju stoljetnog svetišta u kojem hrvatski narod iskazuje zahvalnosti Gospi za pomoć u obrani domovine te za očuvanje nacionalnog, duhovnog i kulturnog nasljeđa kroz stoljeća Svetištu Gospe Sinjske. Za izniman doprinos u očuvanju stoljetnog svetišta kao nacionalnog duhovnog i kulturnog nasljeđa u kojem hrvatski narod iskazuje svoje poštovanje i traži zagovor i milost Majke Božje, predsjednica Grabar – Kitarović dodijelila je Povelju Svetištu Majke Božje Trsatske.

Kršćanski identitet

Povelja Republike Hrvatske dodijeljena je i Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu, za izniman doprinos u očuvanju nacionalnog svetišta koje je njegovanjem marijanskih pobožnosti stoljećima čuvalo kršćanski identitet hrvatskoga puka u Slavoniji te pružalo nadu i utočište kroz ratna razaranja u čvrstoj vjeri zagovora Djevice Marije u slobodu i povratak svoga naroda u svoje domove.
Povelja Republike Hrvatske, za izniman doprinos u očuvanju nacionalnog svetišta koje je njegovanjem marijanskih pobožnosti stoljećima čuvalo kršćanski identitet hrvatskoga puka u Slavoniji te pružalo nadu i utočište kroz ratna razaranja u čvrstoj vjeri zagovora Djevice Marije u slobodu i povratak svoga naroda u svoje domove, dodijeljena je Svetištu Gospe Voćinske.
Svečanosti su nazočili načelnik Marije Bistrice Josip Milički i predsjednik marijabistričkog Općinskog vijeća Teodor Švaljek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba