U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije, u Ludbregu je podignut i prezentiran balon Varaždinske županije “Svečanost cvijeća”. U predivnom prizoru uživali su brojni građani, kao i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, njegova zamjenica Renata Potočnik, zamjenik župana Robert Vugrin, županijski vijećnik Krešo Horvat i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.
Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić istaknuo je zadovoljstvo što i Ludbreg ima prilike vidjeti jedinstveni balon koji privlači veliki broj zainteresiranih promatrača i izaziva značajnu medijsku pozornost.

Leteći ambasador

– Drago mi je da je balon predstavljen i u Ludbregu, zaista je lijep i atraktivan. Slobodno se može reći kako je on leteći ambasador, koji na najbolji i najljepši način predstavlja Varaždinsku županiju i Republiku Hrvatsku, a čujemo da sudjeluje i na svim važnijim natjecanjima i balonaškim okupljanjima diljem svijeta – rekao je Bilić.
S njime se složio i zamjenik župana Robert Vugrin, istaknuvši važnost promocije županije u zemlji i svijetu.

Pravi simbol

– Bitno se promovirati i predstaviti, a balon je zaista pravi simbol naše županije. Predstavili smo ga i nedavno u Puli, bio je i u Zagrebu, zatim u Austriji. Domaćin balona bit će i općina Petrijanec – rekao je Vugrin.
Podizanje balona upotpunili su svojim nastupom i tamburaši KUD-a “Anka Ošpuh” te pripadnici Husarske garde Varaždinske županije.