Ove subote “Gljivarenje v zlatarskom kraju“

Osim traženja gljiva, održat će se izložba, stručno predavanje, natjecanje u prepoznavanju gljiva te degustacija gljivarskog kotlića i kotlovine s vrganjima

Objavljeno: 05.09.2019. IB

Gljivarsko društvo “Medenka” i ove godine organizira sada već tradicionalno druženje za ljubitelje gljiva, pod nazivom “Gljivarenje v zlatarskom kraju“. Ova šesta po redu manifestacija međunarodnog karaktera održat će se ove subote.
Okupljanje gljivara i posjetitelja bit će u 9 sati kod Lovačkog doma LD-a “Zajček” Zlatar u Martinščini. Organiziran je odlazak s vodičima na sakupljanje gljiva u šumama Ivanščice, prema planinarskim domovima Majer i Belecgrad. Povratak gljivara planiran je u 13 sati, kada će biti postavljena izložba. Determinaciju i stručno predavanje o sakupljenim gljivama provest će Branko Bartolić, predsjednik i determinator – mentor iz Hrvatskog mikološko – gljivarskog saveza. Uslijedit će ručak, degustacija gljivarskog kotlića i kotlovine s vrganjima, a nakon toga tročlano ekipno natjecanje gljivara iz gljivarskih društava u kategoriji “Najviše prepoznatih vrsta gljiva” (25 ponuđenih vrsta u 10 minuta). U 15.30 sati održat će se podjela nagrada i zahvalnica, uz druženje, hranu, piće i gljivarske priče.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba