Avantura na 2062 metra članova Planinarskog društva “Husni“

Đurmanečki planinari osvojili vrh Velika Raduha u Sloveniji – jedni se uspinjali planinarskom stazom, a nekolicina avanturista okomicom sa sajlama

Objavljeno: 05.09.2019. IB

Članovi Planinarskog društva “Husni“ iz Đurmanca u nedjelju su se upustili u još jednu avanturu osvajanja planinskih vrhova. Ovog puta radilo se o vrhu Velika Raduha u Sloveniji, na visini od 2062 metra, na kojeg se uspinjalo 26 članova Društva. Predsjednik društva Nenad Belić otkrio nam je kako su planinari prošli rutom Koča v grohotu – Mala Raduha – Velika Raduha – Koča na Loki – Durce – Koča v grohotu.
– Vrh smo osvojili s dvije strane. Jedni normalnom planinarskom stazom, a nekolicina avanturista okomicom sa sajlama. Dogovor je bio sastati se na vrhu u isto vrijeme, što se i ostvarilo. Jedna i druga grupa zajedno se našla gotovo u minutu. Vrijeme nas je poslužilo do vrha, no onda je počela padati kiša, pa je silazak stazom u podnožje bio otežan zbog skliskog kamenja i blata, koje se stvorilo od vode – istaknuo je Belić te dodao kako su na kraju svi bili zadovoljni što su upisali još jedan osvojeni vrh, a usput i uživali u ugodnom druženju.
Podsjećamo, Velika Raduha najviši je vrh planine Raduhe, koja se smjestila u Kamniško – Savinjskim Alpama, u sjevernom dijelu Slovenije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba