DESET PRISTUPNIH TOČAKA: U Maču završen 15.000 eura vrijedan EU projekt, kojim se građanima omogućuje besplatan pristup internetu na vanjskim javnim prostorima

NIJE POTREBNA REGISTRACIJA: Ako ste u centru Mača ili kraj kapele sv. Benedikta, samo kliknite na mrežu WiFi4EU i vaš put internetskim prostranstvima može početi

Objavljeno: 03.09.2019. AB

U Maču je završen projekt WiFi4EU, izvijestili su iz Općine. Radi se o programu potpore za omogućavanje besplatnog pristupa internetu u vanjskim javnim prostorima na području Mača, čime će krajnji korisnici imati pristup digitalnim oblicima komunikacije u cilju povećanja digitalne pismenosti.
– U sklopu projekta na području općine instalirano je deset vanjskih pristupnih točaka, od čega ih je devet u samom centru Mača, dok je jedna instalirana u Velikom Komoru. Mještani oko centra Mača i kraj kapele sv. Benedikta tako se mogu spojiti na besplatni internet te ga koristiti vrlo jednostavno, budući da nije potrebna registracija, niti unos podataka za autentifikaciju. Potrebno je samo kliknuti na dostupnu mrežu WiFi4EU i prihvatiti uvjete korištenja. Nakon toga je moguće besplatno koristiti internet – pojasnili su iz Općine.
Projekt WiFi4EU je financiran sredstvima Europske unije temeljem Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF): Programa WiFi4EU. Za provedbu projekta Općini su dodijeljena sredstva u obliku vaučera, u iznosu od 15.000 eura.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba