Gradonačelnik Nikola Gospočić bio u službenom posjetu njemačkom Rodgau, povodom proslave 40. godišnjice postojanja tog prijateljskog grada Donje Stubice

Društvo prijatelja Donja Stubica – Rodgau oduševilo posjetitelje kotlovinom koja se pripremala na središnjem trgu

Objavljeno: 03.09.2019. IB

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić bio je u službenom posjetu gradu Rodgau u Njemačkoj, na proslavi 40. rođendana ovog donjostubičkog prijateljskog grada. Istaknuo je kako su iza njega dva prekrasna dana puna akcije, učenja, prijateljstva i emocija.

Upoznao ih s projektima

– Zajedno sa svojim novim prijateljima Johannom Geringerom, gradonačelnikom austrijskog Hainburga an der Donau, Geertom Vanden Brouckeom, gradonačelnikom belgijskog Nieuwpoorta, Michelom Touraineom, gradonačelnikom francuskog Puiseauxa te našim domaćinom Jurgenom Hoffmannom, gradonačelnikom Rodgaua, potpisao sam Bijelu knjigu prijateljstva, povelju europskog zajedništva, u sklopu obilježavanja 40 godina postojanja našeg prijateljskog grada Rodgau. Gradonačelnik Hoffman tijekom posjeta nas je upoznao sa svim projektima koji se provode u gradu te sa svim znamenitostima – otkrio je Gospočić.

Stotinjak porcija

– Naše Društvo prijatelja Donja Stubica – Rodgau bilo je zaduženo za pripremu kotlovine na fešti na glavnom gradskom trgu, a koliko su bili uspješni, govori činjenica da su prodali više od stotinu porcija. Nadam se da će sljedeće godine sudjelovati kao ekipa na našoj trećoj “Stubičkoj kotlovinijadi”. I na kraju, najveća zahvala organizatorima, Hans-Petar Hermannu i Jens Treffu. Najveće zadovoljstvo ovog puta je što sam upoznao divnog čovjeka, prijatelja i kolegu Jorgena Hoffmanna i veselim se njegovom dolasku u Donju Stubicu, na našu Seljačku bunu – zaključio je Gospočić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba