U prostorijama Društva “Naša djeca” Zabok održana premijera kratkog animiranog filma koji je izrađen u sklopu projekta “Zdravo i fino” te će se prijavljivati na domaće i inozemne dječje filmske festivale

FOODIVA U AKCIJI: Zabočki klinci sami izradili crtić o superjunakinji koja djecu uči zdravoj prehrani i zdravom životu

Objavljeno: 02.09.2019. AB

U prostorijama Društva “Naša djeca” Zabok je za djecu koja su ga i izradila, održana premijera kratkog animiranog filma “FOODIVA U AKCIJI”, o superjunakinji Foodivi, koja uči djecu zdravoj prehrani i zdravom životu.
Naime, s djecom, članovima i članicama Dječjega gradskog vijeća i Dječjeg foruma sudionicima projekta “Zdravo i fino”, tijekom ljeta je napravljen scenarij za kratki film, osmišljeni su likovi i maštovite scene te su djeca tri dana boravila u Školi animiranog filma u Čakovcu. Zajedno s voditeljicama ŠAF-a i DND-a Zabok, Jasminkom Bijelić Ljubić, Mateom Barić, Janom Borovčak, Zvjezdanom Balija i Jasenkom Borovčak djeca su tako kreirala i animirala svoju priču o superjunakinji koja uči djecu zdravim navikama.
– Djeca su oduševljena svojim kratkim animiranim filmom i zaključila su da bi bilo dobro da ga vidi što više djece. Cilj je da se kroz ovaj filmić promovira zdrava prehrana, usvajanje zdravih prehrambenih navika i zdravih stilova života u djece i mladih. Film će se prijavljivati na razne dječje filmske festivale u Hrvatskoj, ali i u svijetu te će se prikazivati i prilikom promocije projekta “Zdravo i fino” – istaknuli su u DND-u Zabok.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba