GDCK Pregrada u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem u ovoj godini osigurao 1098 paketa hrane i 559 paketa higijenskih potrepština za 318 korisnika

U tijeku je podjela školskog pribora te odjeće i obuće za tjelesni za 42 osnovnoškolca

Objavljeno: 30.08.2019. IB

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem provodi projekt “Humanitarni paket za središnju Hrvatsku II“, koji se odnosi na osiguravanje paketa hrane i higijene, a sufinanciran je sredstvima iz EU fondova. Tijekom 2019. godine, za 318 korisnika projekta izvršene su tri podjele paketa hrane i dvije podjele paketa higijenskih potrepština, odnosno, ukupno je osigurano 1098 paketa hrane i 559 paketa higijenskih potrepština. Do kraja ove godine više neće biti podjele, već će uslijediti prijava za odobravanje sredstava za sljedeću godinu.

GDCK Karlovac

GDCK Pregrada provodi i projekt pod nazivom “Školski pribor i oprema za školarce u Središnjoj Hrvatskoj“, u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Karlovac, a odnosi se na osiguravanje školskog pribora i opreme. U projekt je uključeno 42 djece iz obitelji koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu, sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, od prvog do osmog razreda. Svakom korisniku osiguran je paket školske opreme u kojem su dvije majice, kratke hlače, trenirka i vrećica za tjelesni odgoj, te platnene i sportske tenisice. Za iste korisnike osiguran je i školski pribor – školska torba, drvene bojice, tempere i vodene boje s kistovima, flomasteri, ravnalo, trokut, kutomjer, mapa za likovni, pernica, olovke s gumicom (12 komada), kemijska olovka (pet komada), gumice, kolaž papir, šestar, šiljilo i bilježnice (35 komada).

Podizanje paketa

Iz GDCK-a Pregrada obavještavaju da je podjela pribora i opreme u tijeku, pa mole roditelje koji još nisu podigli pakete, da to učine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba