LJETNA GEOLOŠKA ŠKOLA MKN-a I OVE GODINE ZA ČISTU PETICU: Među pedesetero polaznika, bilo je i djece iz Zaprešića, Zagreba, Samobora i Zadra

“Ovo je fantastičan spoj igre, učenja i kreativnog izražavanja, i u prirodi i u Muzeju”

Objavljeno: 30.08.2019. ivanabelosevic

U Krapini je završila 20. Ljetna geološka škola, najstariji pedagoški program u Hrvatskoj, u organizaciji Muzeja krapinskih neandertalaca. Od voditelj MKN-a Jurice Sabola doznajemo kako je ovaj program započeo još 2000. godine.
– Ove godine sudjelovalo je 50-ak djece, najviše s područja Krapinsko – zagorske županije, ali bilo je i dosta djece iz Zaprešića, Zagreba, Samobora i dvoje polaznika iz Zadra. Program je trajao od ponedjeljka do petka po dva sata i svaki su se dan održavale edukativne radionice, prilagođene djeci predškolskog uzrasta i osnovnih škola. Tako su djeca sudjelovala na različitim radionicama na temu pračovjeka, minerala, fosila i geološke prošlosti Zemlje, te se obilazio i muzejski postav i Nalazište Hušnjakovo, dok smo od srijede imali terensko istraživanje. Mališani su uz pomoć geološkog alata pronalazili minerale i fosile, koje su kasnije mogli proučavati u jednom improviziranom geološkom laboratoriju. Napominjem da je za potrebe Ljetne geološke škole, INA donirala Muzeju krapinskih neandertalaca deset računala koja smo upotrijebili u ovogodišnjem programu – istaknuo je voditelj MKN-a te dodao kako je ovo fantastičan spoj igre, učenja i kreativnog izražavanja, u prirodi i u Muzeju.
– Upravo s ovakvim programima Muzej dodaje jednu bolju sliku i ponudu kulturnom turizmu na području Krapinsko – zagorske županije – zaključio je Sabol.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba