Za titulu pobjednika natječe se šest kandidata

Glasujte za Hrvatsko stablo 2019. godine

Objavljeno: 30.08.2019. zagorjeinternational

U tijeku je natjecanje Hrvatsko stablo 2019. godine, a za titulu pobjednika natječe se šest kandidata: Hrast lužnjak (Quercus robur L.) iz prašume Prašnik (Stara Gradiška, Brodsko – posavska županija); Ginko (Ginkgo biloba L.) iz Daruvara (Bjelovarsko – bilogorska županija); Hrast kitnjak (Quercus petraea (Matt.) Liebl.) iz Vojakovačkog Osijeka (Koprivničko – križevačka županija); Hrast lužnjak (Quercus robur L.) iz park – šume Maksimir (Grad Zagreb); Velelisna lipa (Tilia grandifolia Ehrh.) iz Visokog (Varaždinska županija) te Bijela murva (Morus alba L.) iz Brtonigle (Istarska županija).

Do 15. rujna

Stranici za glasovanje pristupa se direktno putem poveznice. Glasati se može za samo jednog kandidata, samo jednom s istog računala, prijenosnog računala i/iIi mobitela.
Natjecanje je započelo 1. kolovoza u ponoć i trajat će do 15. rujna u ponoć. Pobjednik natjecanja proglasit će se na svečanoj ceremoniji 22. listopada, na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nacionalni koordinator, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko – neretvanske županije, pobjednika natjecanja Hrvatskog stabla 2019. godine, u ime Republike Hrvatske, kandidirat će na finale natjecanja Europsko stablo 2020. godine, sastavljenog od pobjednika nacionalnih natjecanja.

Svjetski dan šuma

Pobjednik natjecanja Europsko stablo godine proglašava se na Svjetski dan šuma 21. ožujka u Bruxellesu, čime završava natjecanje Stablo godine (Tree of The Year) za tekuću godinu.
Prošle je godine za Europsko stablo godine bila nominirana Gupčeva lipa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba