Rigorozne kazne ne zaobilaze ni zagorske vozače

U Zlatar Bistrici uhićen 32-godišnjak koji je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita

Objavljeno: 29.08.2019. JJ

U utorak oko 11 sati u Đurmancu policijski službenici Postaje prometne policije su uslijed održavanja preventivno – represivne akcije usmjerene na brzinu, zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Nadzorom brzine kretanja vozila uređajem za mjerenje brzine, utvrđeno je da se kretao brzinom od 118 kilometara na sat, što je za 56,2 kilometra na sat više od dozvoljene brzine u naseljenom mjestu. Izmjerena brzina kretanja vozila umanjena je za sigurnosnu razliku od 10 posto. Protiv navedenoga zbog počinjenog prekršaja podnesen je optužni prijedlog.

Novčana kazna

Za navedeni prekršaj Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna u iznosu od deset do dvadeset tisuća kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, a također se temeljem Prekršajnog zakona može izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.
Istog dana u Zlatar Bistrici policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno, bez položenog vozačkog ispita, upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je određeno zadržavanje u roku od 15 dana.

Od 1. kolovoza

Policija podsjeća sve vozače i vozačice kako su 1. kolovoza stupile na snagu Izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim su propisane veće i strože kazne. Upozoravaju vozače da poštuju ograničenja brzine i da se odgovorno ponašaju u prometu, vodeći pritom brigu o sebi i drugim sudionicima, posebice o najranjivijim skupinama sudionika u prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba