U slovenskom Vidmu u ponedjeljak su otvorene pete Ljetne zabavne igre, na kojima sudjeluje oko 240 učenika iz 11 hrvatskih i slovenskih osnovnih škola

“Cilj je da se upoznaju vršnjaci iz prekograničnih naselja te da stečena poznanstva i prijateljstva nastave njegovati i kao odrasli ljudi”

Objavljeno: 28.08.2019. zagorjeinternational

U slovenskom Vidmu u ponedjeljak su otvorene pete Ljetne zabavne igre, na kojima sudjeluje oko 240 učenika iz 11 hrvatskih i slovenskih osnovnih škola, među kojima su Bednja, Cvetlin, Višnjica, Kamenica, Lepoglava, Videm, Majšperk, Cirkulane, Žetale, Podlehnik i druge.

Škola nogometa

Ljetne zabavne igre nastavak su nekadašnje Otvorene zabavne škole nogometa koja je, u cilju druženja i upoznavanja učenika iz pograničnih hrvatskih i slovenskih mjesta te stjecanja prijateljskih veza, bila pokrenuta još 2006. godine. Bednjanska djeca otad su svake godine bila uključena u ovaj projekt. Škola nogometa održavala se do 2014. godine, nakon čega je dotadašnji koncept dopunjen novim sadržajima, igrama i sportovima, pa se tako i ove godine, osim uz nogomet, djeca zabavljaju i u cijelom nizu drugih zabavnih disciplina i umijeća – na trampolinu, u penjanju, aerobicu, gađanju velikih meta, vatrogastvu itd.
Posebno zabavno bilo je jučer, kada su sudionici igara cijeli dan bili na kupanju u biotermama u Moravcima.

Potpisan sporazum

Inače, Općina Bednja ovaj je projekt dogovorila još u svibnju ove godine, kada je načelnik Damir Poljak s ravnateljem OŠ u Vidmu Robertom Murkom potpisao sporazum o financijskom uključivanju Općine Bednja u ovaj program. Time je Općina i ove godine učenicima od prvog do sedmog razreda omogućila sudjelovanje u Ljetnim zabavnim igrama, s ciljem da se upoznaju sa svojim vršnjacima iz prekograničnih naselja te da stečena poznanstva i prijateljstva nastave njegovati i kao odrasli ljudi. Igre traju tri dana, a završavaju u srijedu.
Na otvorenju igara u ponedjeljak bili su načelnik Bednje Damir Poljak, ravnateljica bednjanske Osnovne škole Franje Serta Sanja Majcen i mentor bednjanskih učenika Davor Hojski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba