Na području grada Zlatara u tijeku su brojne komunalne akcije, a ove godine trebala bi i započeti dogradnja dječjeg vrtića

Završeno asfaltiranje dionice nerazvrstane ceste u zaseoku Rihtarići

Objavljeno: 27.08.2019. JJ

Završilo je asfaltiranje još jedne od šest dionica nerazvrstanih cesta na području grada Zlatara – 245 metara dionice u zaseoku Rihtarići, odnosno, odvojku Bartolek. Novoasfaltiranu dionicu ceste je povodom završetka radova obišla gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, koja je podsjetila kako se prošle godine asfaltiralo na području Belca, Donje Selnice, Repna i Ervenika Zlatarskoga, a ove godine u Martinščini, Ratkovcu i Borkovcu. Vrijednost asfaltiranja u ovoj godini je 485.000 kuna, a izvođač je PZC Varaždin.

Sanacija klizišta

Od ostalih komunalnih radova, u tijeku je sanacija klizišta u Vinogradskoj ulici i uređenje nerazvrstanih cesta kamenim materijalom. Ovog tjedna počinju radovi na uređenju parkirališta ispred suda, potpisan je ugovor o izgradnji nogostupa do škole u Belcu, kao i za postavljanje rasvjete i dječjih sprava na igralištu u Belcu, što se planira realizirati do 30. rujna. U Belcu će se urediti i autobusno stajalište, a u rujnu bi u Martinščini trebalo početi i uređenje prostora kod crkve, od mosta do mosta, prema skretanju za Repno, što uključuje odvodnju, rubnjake i novi asfalt.

Javna rasvjeta

U tijeku je i izgradnja vodovodne mreže u Donjoj Batini, nakon čega kreće Borkovec, pa prema Cetinu. Završio je i postupak javne nabave za izgradnju dijela nogostupa u Varaždinskoj ulici, koja bi trebala početi u rujnu, te za rekonstrukciju javne rasvjete u LED rasvjetu, koja bi trebala započeti u listopadu. Trenutno se pregledavaju i ponude za dogradnju dječjeg vrtića, koja bi trebala započeti ove godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba