Prijavite se u svojim župama do 2. rujna, traže se i redari i volonteri

Tradicionalno Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu održat će se 7. i 8. rujna

Objavljeno: 25.08.2019. zagorjeinternational

Tradicionalno Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu ove će se godine održati u subotu i nedjelju, 7. i 8. rujna, pod geslom “Što god vam rekne, učinite!“
Zbog radova na pruzi, hodočašće ove godine ide novim rutama, iz Kašine i Gornje Stubice.

Tri polazišta

Stoga će za mlade koji planiraju krenuti u Mariju Bistricu, u subotu, 7. rujna, biti organiziran poseban prijevoz do Kašine, s polaskom u 7 sati s tri polazišta: istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza zgrade Ine), ZET-ov terminal kod Glavnog kolodvora i okretište Dubec. Za mlade s Karlovačkog područja i Zagorja, Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije potiče župnike da organiziraju prijevoz autobusima. Mladi koji neće putovati autobusom, kao i pristigle skupine mladih iz različitih dijelova Nadbiskupije, okupit će se u 8 sati u Kašini ili u Gornjoj Stubici, odakle će zajedno krenuti prema Mariji Bistrici. U subotu u 15.30 sati počinje program u šatoru, u 20 sati je služba svjetla, a u 22.30 početak cjelonoćnog klanjanja pred Presvetim. U nedjelju u 9 sati je križni put, a u 11.30 sati misno slavlje.

Redari i volonteri

Potrebno je prijaviti se u svojim župama prije ponedjeljka, 2. rujna, kako bi se na vrijeme mogao organizirati smještaj u Mariji Bistrici. Troškovi hodočašća su 40 kuna. Sudionici koji ne idu vlakom, participiraju s 40 kuna za hodočašće. Svi mladi koji se žele uključiti kao redari i volonteri, mogu se prijaviti LINKU, uz napomenu da svi redari moraju biti prijavljeni i u svojim župama. Pripremni susreti održat će se u utorak, 3. 9. 2019. u 20 sati za voditelje i u 20.30 za redare.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba