U Svetom Križu Začretju svečano otvoren 51. “Prvi Glas Zagorja“

NAČELNIK MARKO KOS: “Ova manifestacija oživi ovaj kraj, naš će pijac osam dana sigurno biti pun i mjesto najbolje zabave“

Objavljeno: 24.08.2019. ivanabelosevic

U Svetom Križu Začretju je svečano otvoren 51. “Prvi glas Zagorja“. Program na Trgu hrvatske kraljice Jelene, koncertom je započeo puhački orkestar “Ivo Tijardović” iz Ciglenice Zagorske. Načelnik Marko Kos tom je prilikom rekao kako svetokriški trg, danas časti sve posjetitelje i prijatelje s dobrom kotlovinom i kapljicom vina.

Među top pet

– Ovo je manifestacija koja oživi ovaj kraj, ali i cijelu županiju. Bit će tu mnogo događanja, a naš će pijac osam dana sigurno biti pun i mjesto najbolje zabave, samo da nas posluži vrijeme – istaknuo je Kos.

Manifestaciju je službeno otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je kazao kako je ovo zapravo jedna od najstarijih manifestacija u Zagorju.

– To je manifestacija, kojom prođe velika masa ljudi i koja je među top pet u Krapinsko – zagorskoj županiji i zbog ovakvih manifestacija naša je županija proglašena najboljom destinacijom kontinentalnog turizma. Ovdje ima preko 50 programa izuzetne kvalitete i za različite dobne skupine. Ovdje je i puno udruga, koje daju posebnu pečat i nositelji su Tjedna kulture, zabave i športa. Tu je i festival “Prvi glas Zagorja“, koji pobjedniku nudi pravo nastupa na krapinskom Festivalu i prvi korak prema profesionalizmu – naglasio je Kolar.

Na otvorenju su bili i saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek i zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić.

Brojna događanja

Danas je održan i tradicionalni ribički kup, festivalski Trail “Prek Gorice do Pijaca“, prezentacija Oldtimer kluba Classic & Sport Club Krapinske Toplice, natjecanje u pripremi kotlovine, nastup Črlenih lajbeka, a nakon njih publiku će zabavljati Učiteljice.

U nedjelju, će se održati tradicionalni brzo – potezni šahovski turnir, proslava 175. godišnjice Puhačkog orkestra “Ivo Tijardović“, usluge besplatnog jahanja i fotografiranje s konjima OPG-a Piljek i od 20.15 sati na rasporedu je dječji festival “Prvi glas Zagorja“ te nakon toga nastup Luna banda. Događanja se nastavljaju do sljedeće subote.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba