U tijeku su komunalni radovi u općini Zagorska Sela

Započela sanacija nerazvrstane ceste i klizišta u blizini groblja i crkve sv. Katarine, te izgradnja vodovodne mreže prema Bojačnom

Objavljeno: 23.08.2019. IB

Započeli su radovi na sanaciji nerazvrstane ceste i klizišta u blizini groblja i crkve sv. Katarine u Zagorskim Selima. Načelnica Ksenija Krivec – Jurak otkrila nam je da je to takozvano parkiralište, na kojem mještani parkiraju kad idu na misu ili na mjesno groblje.
– Javili smo se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i ostvarili potporu u iznosu od 100 tisuća kuna. Vrijednost radova je oko 150 tisuća kuna, tako da će ostatak sredstava pokriti Općina. Očekivani završetak radova je kroz mjesec dana. To je prva faza i morat ćemo ponovno aplicirati, jer je procijenjena vrijednost radova oko 300 tisuća kuna, tako da ćemo sanaciju tog parkirališta završiti u drugoj fazi – istaknula je Krivec – Jurak te dodala kako je u suradnji s Komunalnim poduzećem iz Klanjca očišćeno i raslinje uz nerazvrstanu cestu Luka Poljanska – Bojačno – Sv. Martin.
– Usporedno s tim, u suradnji sa Zagorskim vodovodom, radi se vodoopskrbna mreža prema Bojačnom, odnosno, sv. Martinu. Vrijednost radova vodovodne mreže je oko 120 tisuća kuna. Pri kraju je i izgradnja vodoopskrbne mreže u Pušći – zaključila je načelnica Krivec – Jurak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba