JESTE LI UPISALI ŽELJENU SREDNJU ŠKOLU? Jučer počeo jesenski rok prijava obrazovnih programa

U zagorskim srednjim školama još su 192 slobodna upisna mjesta, popunjena jedino zabočka Gimnazija AGM

Objavljeno: 22.08.2019. Jelena Jazbec

U prvi razred srednje škole na području Krapinsko – zagorske županije u ljetnom je upisnom roku upisan 1151 učenik, od čega 159 učenika u Srednju školu Bedekovčina, 66 učenika u Srednju školu Konjščina, 258 učenika u Srednju školu Krapina, 107 učenika u Srednju školu Oroslavje, 114 učenika u Srednju školu Pregrada, 98 učenika u Gimnaziju Antuna Gustava Matoša Zabok, 167 učenika u Srednju školu Zabok, 87 u Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te 95 učenika u Srednju školu Zlatar.
Prijave obrazovnih programa u jesenskom upisnom roku počele su u srijedu, 21. kolovoza, i trajat će sve do utorka, 27. kolovoza, u 12 sati, uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji se mogu prijavljivati još samo danas.
Na području Krapinsko – zagorske županije, ostala su još 192 upisna mjesta u deset od ukupno 11 srednjih škola. Popunjena je jedino Gimnazija AGM.

Jedno mjesto u Krapini

U SŠ Bedekovčina ostalo je još 17 slobodnih upisnih mjesta za pomoćnog proizvođača keramike, 12 mjesta za soboslikara – ličioca – dekoratera, sedam mjesta za plinoinstalatera, šest mjesta za agrotehničara, po četiri mjesta za cvjećara i poljoprivrednog gospodarstvenika, po tri mjesta za keramičara – oblagača i mehaničara poljoprivredne mehanizacije i jedno mjesto za montera suhe gradnje.
U SŠ Krapina ostalo je jedno mjesto za CNC operatera, dok je u SŠ Konjščina ostalo po 11 mjesta za elektroinstalatera i komercijalista, te po tri mjesta za strojobravara i vodoinstalatera.
U SŠ Oroslavje ostalo je pet mjesta u općoj gimnaziji, tri mjesta za vodoinstalatera i jedno mjesto za bravara. U SŠ Pregrada još su četiri slobodna mjesta za njegovatelja, dva slobodna mjesta za konobara, jedno mjesto za kuhara te jedno mjesto u prirodoslovnoj gimnaziji.

Konačne ljestvice

U SŠ Zabok još je 12 slobodnih mjesta za konobara, pet mjesta za kuhara i četiri mjesta za prodavača. U SŠ Zlatar mjesta ima za još četiri tehničara za logistiku i špediciju.
U Glazbenoj školi Pregrada još su 23 slobodna upisna mjesta, a u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, što se tiče glazbenih programa, šest slobodnih upisnih mjesta. U toj je školi i sedam slobodnih upisnih mjesta za likovnu umjetnost i dizajn do izbora zanimanja te tri mjesta za grafičkog tehničara. Slobodnih mjesta ima i u Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda – pomoćni krojač (10), pomoćni vrtlar (8) i pomoćni kuhar i slastičar (7).
Odabir obrazovnih programa zaključat će se 27. kolovoza, kada počinje ispis prijavnica. Konačne ljestvice poretka objavit će se 29. kolovoza, a dostava upisnica u srednje škole je 30. kolovoza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba