Olakšat će se prometovanje lokalnom stanovništvu i šumoposjednicima, a cesta prolazi i kraj izletišta Vražja peć

U tijeku je uređenje šumske ceste koja povezuje Sopot i Vinagoru, projekt vrijedan 1,4 milijuna kuna

Objavljeno: 22.08.2019. JJ

Radove na uređenju nerazvrstane ceste S2-V32 u šumsku prilaznu cestu, obišli su gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, njegova zamjenica Gordana Križanec – Ružić, predsjednik Mjesnog odbora Sopot Branko Špoljar, predsjednik MO Vinagora Ivan Čep, te izvođač radova Josip Hlupić.

Jedini iz KZŽ

Riječ je o šumskoj cesti koja povezuje Sopot i Vinagoru, a koristit će je lokalno stanovništvo za kraće i lakše prometovanje, ali i šumoposjednici. Cesta koja prolazi i uz izletište Vražja peć, uredit će se u ukupnoj duljini od 2,3 kilometra.

Sredstva za uređenje ove šumske ceste, u iznosu od 1,4 milijuna kuna, dobivena su u sklopu Mjere 04 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.3. “Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano za razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva”, tip operacije 4.3.3. “Ulaganje u šumsku infrastrukturu”, iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. Grad Pregrada ostvario je pravo na stopostotni iznos potreban za provedbu ovog projekta, još u 2018. godini, odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, te je bio jedan od 15 korisnika i jedini iz Krapinsko – zagorske županije koji su ostvarili potporu u sklopu tada provedenog natječaja.

Šest mjeseci

Nakon provedenog postupka javne nabave početkom 2019. godine, izabran je izvođač radova, Hlupić prijevoz i rad građevinskim strojevima, vlasnika Josipa Hlupića iz Pregrade, s kojim je u lipnju zaključen ugovor o javnoj nabavi radova. Istog mjeseca izvođač je uveden u posao, a rok za izvršenje je šest mjeseci od uvođenja u posao.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba