Održan Dan otvorenih vrata DVD-a Sveti Matej, na kojem su sudjelovali i članovi susjednih DVD-ova te pobratimljenog DVD-a Vidovec

Nakon vježbe gašenja zapaljenog automobila i edukativnih igara za male vatrogasce, održano druženje uz glazbu

Objavljeno: 20.08.2019. IB

U nedjelju je održan Dan otvorenih vrata Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Matej iz Gornje Stubice. Uz domaćine, članove DVD-a Vidovec, Gornja Stubica, Šagudovec, Laz, Dobri Zdenci, predstavnike Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica i KUD-a Laz Bistrički, nazočili su i gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić i njegov zamjenik Vladimir Škvorc.

EU projekt

Otvorenje je započelo uvodnim govorom predsjednika DVD-a Sveti Matej Ivana Bigeca, dok se predsjednica bratskog DVD-a Vidovec Marija Vugrinec ukratko osvrnula na proteklo razdoblje od bratimljenja dvaju Društava prošle godine, te je prisutne upoznala s međunarodnim EU projektom “Firewall“, u kojem sudjeluje i DVD Vidovec te o njegovoj važnosti i mogućnostima dobivanja financijskih sredstava iz EU fondova.
U sklopu Dana otvorenih vrata, prikazana je vatrogasna vježba gašenja zapaljenog automobila uslijed kvara električnih instalacija, koju su uspješno izveli vatrogasci DVD-a Sveti Matej. Predsjednica DVD-a Vidovec organizirala je nekoliko edukativnih igara za male vatrogasce, u kojima su sudjelovali i odrasli.

Čestitke načelnika

Prisutnima se obratio i načelnik Jasmin Krizmanić, koji je čestitao na obljetnici bratimljenja dvaju društava i na postignutim rezultatima u vatrogastvu. Nakon završetka vježbe i igara, druženje je nastavljeno uz prigodnu zakusku i glazbu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba