Na Svjetskom prvenstvu u samostrelu field, Hrvatska osvojila tri naslova svjetskog prvaka

Zlato izborili i zagorski strijelci – Mihaela i Martin Oborovečki, Sanja Komar i Josip Novosel

Objavljeno: 16.08.2019. IB

U ruskom Ulyanovsku održava se Svjetsko prvenstvo u gađanju samostrelom field. Hrvatska je osvojila tri naslova svjetskih prvaka i jedan naslov doprvaka. Zlato je pripalo ekipi žena, u sastavu Valentina Pereglin, Mihaela Oborovečki i Sanja Komar, muškoj ekipi u sastavu Domagoj Pereglin, Andrej Krstinić i Marijan Kajfeš, te juniorima Martinu Oborovečkom, Oliveru Mofardinu i Josipu Novoselu. Srebrni su bili kadeti Ivan Borak, Karla Bartolović i Petar Blagec.

Pojedinačna konkurencija

U pojedinačnoj konkurenciji, kod muškaraca vodi Domagoj Pereglin (870 krugova), ispred Andreja Krstinića (869) i Stefena Hillenbranda (868) iz Njemačke. Kod žena, povela je aktualna svjetska prvakinja Valentina Pereglin s 869 krugova, druga je Mihaela Oborovečki (853 kruga), a treća Njemica Ina Schmidt (850). Sanja Komar je na petom mjestu s 849 krugova. Kod juniora, u vodstvu je Francuz Clement Agaut, s 850 krugova, s tri kruga ispred Martina Oborovečkog (847) i Olivera Mofardina (831). Josip Novosel, debitant ovog SP-a, izborio je peto mjesto s 810 krugova.

Finalna gađanja

Kod kadeta, u vodstvu je Semen Shaburin (846) iz Rusije, drugi je Ilia Sergeev, također iz Rusije (832), treći Ivan Borak (827), peta je trenutno Karla Bartolović (816), a šesti Petar Blagec (809). Finalna gađanja na rasporedu su u subotu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba