Odluku o pomoći pčelarima, Općina Bednja donijela je kako bi se ublažile štete koje su proljetos pretrpjeli zbog pomora pčela

Načelnik Poljak pčelarima Udruge “Čmalico“ predao gotovo pet tona šećera za prihranu pčela, vrijednog 20 tisuća kuna

Objavljeno: 15.08.2019. IB

Načelnik Damir Poljak razveselio je članove Udruge pčelara “Čmalico“ s područja općine Bednja, te im predao gotovo pet tona kristalnog šećera kao pomoć za očuvanje matičnog stada, tj. za prihranu pčela.

Potpora pčelarima

Odluku o pomoći pčelarima, pet kilograma šećera po košnici, Općina Bednja je donijela u cilju ublažavanja šteta koje su proljetos pretrpjeli zbog pomora pčela, do kojeg je došlo do zbog loših vremenskih prilika koje su se uvelike odrazile na vegetaciju te rezultirale lošom pčelinjom ispašom.
– Kako bismo im barem donekle ublažili štetu osigurali smo 20.000 kuna za nabavu šećera te raspisali Javni poziv za dodjelu potpora razvoju pčelarstva na području naše općine. Na njega su se mogli javiti isključivo članovi “Čmalice“, i to oni čiji su pčelinjaci smješteni na administrativnom području općine Bednja i koji su upisani u registar Hrvatskog pčelarskog saveza – naglašava načelnik Poljak.

Zahvala za donaciju

Primopredaja šećera održana je u prostorijama Vatrogasnog doma u Bednji, gdje je načelniku Poljaku i općinskoj upravi izraze zahvalnosti na donaciji i na razumijevanju važnosti posla kojim se pčelari bave uputio tajnik Pčelarske udruge Milan Vukovski.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba