U Klanjcu službeno otvoreni radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića

PROJEKT VRIJEDAN 11 MILIJUNA KUNA: “Djeci ćemo pružiti veći komfor i siguran boravak na mirnoj lokaciji“

Objavljeno: 13.08.2019. Jožica Miklaužić

U gradu Klanjcu služeno su otvoreni radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića. Tom je prilikom gradonačelnik Klanjca, Zlatko Brlek istaknuo kako je iznimno sretan što je konačno počelo uvođenje u posao.

Neizravni troškovi

– Projekt smo prijavili na mjeru 741, on nam je odobren i danas službeno započinjemo s gradnjom. Dječji vrtić je površine 620 kvadratnih metara, a cijena koju smo dobili na natječaju za izvođenje radova izgradnje i opremanja iznosi otprilike 10 milijuna kuna. Plus toga moramo računati da su tu još neki neizravni troškovi koji nam nisu bili priznati na samom natječaju kao što su priključak struje, vode, plina i vodnog doprinosa, tako da će se taj iznos još povećati pa mislim da bi krajnja brojka trebala iznositi negdje oko 11 milijuna kuna. Vrtić je projektiran za tri grupe i to za jasličku, mlađu i stariju grupu, s time da će biti još prostora za povećanje, odnosno jednu dodatnu skupinu. Trenutni kapacitet postojećeg dječjeg vrtića je 40 -ero djece, međutim na listi čekanja imamo njih gotovo 30 -ak, tako da jedva čekamo da se taj vrtić izgradi. Nadamo se da će izvođač poštivati rokove te da ćemo za 16 mjeseci, tamo negdje pred Božić sljedeće godine otvoriti novi dječji vrtić. Najbitnija nam je jaslička skupina koje trenutno nemamo, a potreba za njom je sve veća i veća. U novoizgrađenom vrtiću djeci ćemo pružiti veći komfor i na ovoj mirnoj lokaciji moći će sigurno boraviti. S velikim zadovoljstvom moram napomenuti kako broj novorođenih raste, pa je tako u prvih šest mjeseci ove godine na našem području rođeno 17 djece – otkrio je gradonačelnik Brlek.


Otvorenju radova prisustvovao je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je prije svega pohvalio odluku Vlade Republike Hrvatske za Mjeru 741 koja je omogućila da desetak gradova i općina Krapinsko – zagorske županije krene u izgradnju dječjih vrtića.

Kružni oblik

– Ja sam posebno vezan za izgradnju ovog vrtića jer još kad sam bio gradonačelnik, zajedno smo sa Zlatkom koji je tada bio moj zamjenik, otkupili ovo zemljište i dobili građevinsku dozvolu 2011. godine. Čitavo to vrijeme smo govorili kako ćemo projekt prijaviti na Europske fondove i da ćemo s europskim sredstvima izgraditi vrtić pa ovdje svakako vrijedi poslovica“ Strpljen, spašen“ što nam se na kraju i isplatilo. Danas smo jako zadovoljni jer konačno možemo krenuti s radovima, a ovaj će vrtić biti nešto drugačiji od drugih jer je jedini elipsastog oblika. Moramo biti svjesni da je izgradnja vrtića jedan od bitnih faktora pri stvaranju uvjeta života na određenom području, jer da bi se mogli posvetiti svom poslu roditeljima je bitno da imaju sigurno mjesto gdje će ostaviti djecu. Sljedeći faktori koji pridonose kvaliteti života su svakako odlični uvjeti u osnovnim i srednjim školama, a to su sve neke mjere koje mi pokušavamo dodatno sufinancirati sa strane Krapinsko – zagorske županije kako bi između ostalog potvrdili status Županija – prijatelj djece, olakšali ljudima svakodnevni život i spriječili iseljavanje. Ovo je potez koji smo dugo čekali i vjerujem da će ljudi koji ovdje žive, kao i oni koji gravitiraju prema Klanjcu biti zadovoljni, a konačno i naše tete su zaslužile bolje uvjete za rad s našom djecom – naglasio je župan Kolar.


Direktor tvrtke MDK Građevinar, koja je izvođač radova na ovom projektu, Krunoslav Pavlinić rekao je kako će dati sve od sebe da se radovi završe u roku i sa što većom kvalitetom.
– Mi smo lokalna tvrtka i jako nas veseli što ćemo raditi na domaćem terenu. Izazov nam je svakako oblik objekta, s obzirom na to da će vrtić biti kružni što nije tipično za naš kraj – objasnio je Pavlinić.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba