Komunalno poduzeće “Zelenjak” iz Klanjca vlastitim je sredstvima nabavilo novo komunalno vozilo za skupljanje otpada. Ovo suvremeno vozilo proizvod je međimurske tvrtke “Tehnix“, a investicijom vrijednom 1.068.000 kuna unaprijedit će se usluga odvoza komunalnog otpada na području grada Klanjca i susjednih općina.

Velika investicija

Primopredaja novog komunalnog vozila upriličena je ispred zgrade Grada Klanjca, a prisustvovali su joj gradonačelnik Klanjca i predsjednik Skupštine “Zelenjaka“ Zlatko Brlek, načelnik Kumrovca Robert Šplajt, direktorica komunalnog poduzeća “Zelenjak“ Jožica Dežmar te predstavnici tvrtke “Tehnix“.
Gradonačelnik Klanjca tom je prigodom istaknuo kako će, uz novo reciklažno dvorište i završenu sanaciju odlagališta otpada, novo vozilo doprinijeti kvaliteti rada komunalnog poduzeća, dok je direktorica komunalnog poduzeća naglasila kako je riječ o velikoj investiciji za “Zelenjak”, koja je financirana sredstvima iz vlastitoga poslovanja. Iako je komunalno poduzeće dugo čekalo raspisivanje natječaja Fonda za zaštitu okoliša za financiranje nabave vozila, na kraju se zbog starosti postojećih vozila i čestih kvarova moralo odlučiti za ovo vlastito ulaganje.

Nabava vozila

– Nabavljen je kamion od deset kubika, koji zadovoljava naše potrebe. Pokrivamo vrlo veliko područje koje je brdovito i s uskim cestama. Stari kamioni svakodnevno su u upotrebi već preko deset godina i stalno zahtijevaju popravke. Ako će Fond otvoriti natječaje svakako ćemo se prijaviti na njih, kako bismo iskoristili Europska sredstva i nabavili još novih vozila za odvoz otpada – rekla je Dežmar.