U Modrovcu održan 8. međunarodni Recital “Srce Isusa i Marije“

Interpretirana su 22 odabrana rada duhovne tematike, a potom je upriličeno druženje organizatora, Modrovčana i gostiju

Objavljeno: 12.08.2019. IB

U nedjelju je kod kapelice sv. Vinka u Modrovcu u Gornjoj Stubici, održan 8. međunarodni Recital “Srce Isusa i Marije“.  Odabrana 22 rada za čitanje interpretirale su Biserka Postružin i Tatjana Hikec, a pjevali su Vokalisti sv. Jurja iz Gornje Stubice.
Na natječaj se javilo 57 autora iz domovine i inozemstva sa 141 književnim radom duhovne tematike. Izborno povjerenstvo u sastavu vlč. Nikola Jurković, Mihaela Gradečak i Biserka Postružin odabrali su 70 radova, 53 autora za objavu u ovogodišnjem 8. gornjostubičkom zborniku radova.
Nakon Recitala molila se pobožnost Presvetom Srcu Isusovom i slavila se sveta misa, koju je predvodio upravitelj Župe sv. Jurja mučenika vlč. Nikola Jurković, a svojim nastupom upotpunio Župni mješoviti zbor – Vokalisti svetog Jurja. Uslijedila je zakuska i zajedničko druženje organizatora Recitala, mještana Modrovca i prisutnih autora i posjetitelja. Navedenim događanjima prisustvovao je i načelnik Jasmin Krizmanić te općinski vijećnici. Ovogodišnji Recital zajednički je organizirala Župa sv. Jurja mučenika iz Gornje Stubice i Gornjostubička udruga Lipin cviet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba