Mislite i dalje da su naše kazne za prometne prekršaje rigorozne?

Za bacanje opušaka iz auta Grci oduzimaju vozačku i registracijske tablice

Objavljeno: 11.08.2019. zagorjeinternational

U Hrvatskoj su se od prošlog tjedna počele primjenjivati nove, drastične kazne za prometne prekršaje. Tako su već prošlog tjedna ispisane prve drakonske kazne poput one od 24.000 tisuća kuna koju je dobio vozač iz Koprivnice koji je vozio pijan, i to u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, prenosi Večernji.hr.

Oduzimanje vozačke

No, da su u pojedinim zemljama predviđene još teže kazne za vozače potvrđuju navodeći, kako se u Grčkoj zbog bacanja cigarete iz automobila, nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela u vožnji ostaje bez vozačke dozvole na 60 dana, a na isto se toliko zbog tih prekršaja mogu oduzeti i registracijske tablice. U toj zemlji  zakonom protiv pušenja zabranjeno je i pušenje u vozilu ako je u njemu dijete mlađe od 12 godina te propisana kazna iznosi tri tisuće eura, a kažnjiva je i vožnja u papučama, za što kazna iznosi 50 eura. Kod nas to nije kažnjivo, ali se preporučuje da se ne vozi u takvoj vrsti obuće.

Imovinski cenzus

U toj zemlji određen je i imovinski cenzus za prometne novčane kazne, pa tako oni s niskim i srednjim prihodima plaćaju manje, ali oni s godišnjim prihodima većim od 50 tisuća eura plaćaju više. Za vozače s primanjima od 50 do 100 tisuća eura kazne su se udvostručile, dok su se za one s prihodima većim od 100 tisuća eura utrostručile. Pri tome kazne za nisku razinu rizika iznose oko 100 eura, za srednju 101 do 300 eura i za visoku od 301 do 600 eura.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba