Općini Hum na Sutli dodijeljena bespovratna sredstva za promociju zdravlja i prevenciju bolesti u vrijednosti od oko 480 tisuća kuna

Načelnik Jutriša: Prijavili smo temu liječenja demencije, što nitko drugi nije i na tome su mi posebno čestitali“

Objavljeno: 05.08.2019. IB

U sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u nadležnosti Europskog socijalnog fonda, u Ministarstvu zdravstva dodijeljena su bespovratna sredstva za promociju zdravlja i prevenciju bolesti. Sredstva je dobila i  Općina Hum na Sutli, koja je na Ministarstvo prijavila projekt “Prevencija i liječenje demencije“.

Odobrena su joj sredstva u iznosu od oko 480.000 kuna. Načelnik Zvonko Jutriša rekao nam je kako  će se projekt provoditi 18 mjeseci.

– U sklopu Programa odobreno je svega 13 projekata na razini Republike Hrvatske, dok su na razini Krapinsko – zagorske županije jedino  Općini Hum na Sutli odobrena bespovratna sredstva. Prijavili smo temu liječenja demencije, što nitko drugi nije i na tome su mi posebno čestitali. Bazirali smo se na odvikavanje od pušenja, odvikavanje od droge, zdravu prehranu i slično. Sad ćemo organizirati radionice, a sve u cilju dobrobiti svih nas, posebno mladih. Važna je prevencija i vođenje računa o zdravlju, a bit će uključeni  i doktori te drugi stručnjaci – istaknuo je Jutriša.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba