U kući za odmor u Mađarevu, Turistička zajednica Varaždinske županije predstavila dosadašnje turističke rezultate

Do 28. srpnja ostvarili 6,41 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, u dvije godine broj smještajnih objekata porastao s 22 na 50

Objavljeno: 03.08.2019. JJ

U bajkovitoj kući za odmor “Noah” u Mađarevu u srijedu su predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević i direktor TZ-a Miran Bojanić Morandini predstavili podatke o broju noćenja u Varaždinskoj županiji, kao i novitete koje uvodi TZ.
– Varaždinska županija po prvi je puta uspješno provela Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu u iznosu od milijun kuna za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta, ali i da se kvaliteta u smještajnim jedinicama podigne na jedan viši nivo. Time želimo izbjeći pretjeranu apartmanizaciju, odnosno, da imate puno apartmana koji su ispod kvalitete i bez sadržaja. Mi želimo dati i priču i kvalitetu. U protekle dvije godine, od kad smo na čelu Turističke zajednice i Županije, vidi se pozitivan pomak u projektu “Kuće za odmor s pričom”. Naime, imamo povećanje objekata s 22 na 50, broj ležajeva s 84 na 254 i broj noćenja s 3100 na 5000.  Prema podacima iz sustava eVisitor, do 28. srpnja na području Varaždinske županije ostvareno je 6,41 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2018. godine – naglasila je Martinčević

Najviše Nijemaca

Od stranih zemalja, najveći broj noćenja zabilježen je od strane turista iz Njemačke, a slijede Poljska, Izrael, Italija, Austrija, Slovenija te Bosna i Hercegovina.
Tijekom travnja, izvršen je i prvi krug certifikacije za dodjelu oznake kvalitete i znaka “Kuće za odmor s pričom”.
– Ukupno je pristiglo 19 prijava, od čega njih 13, ukupnog kapaciteta 74 kreveta, zadovoljava kriterije za dobivanje oznake kvalitete i znaka “Kuće za odmor s pričom”. Svaka kuća ima svoju priču, a upravo se dovršava fotografiranje svih kuća, kako bi se izvršile sve pripreme za izdavanje prve brošure – istaknuo je Miran Bojanić Morandini.
– S današnjim danom raspisujemo drugi poziv za uključivanje u projekt “Kuće za odmor s pričom”. Vjerujem da će diljem županije biti brojni novi ponosni nositelji certifikata, kao sinonim za kvalitetni smještaj u Varaždinskoj županiji – rekao je Bojanić Morandini.

“Varaždinska kištrica”

U kući za odmor “Noah”, predstavljena je i “Varaždinska kištrica”. Naime, TZ je za sve nosioce standarda “Kuće za odmor s pričom”, besplatno za 2019. godinu osigurao “kištricu” koja sadrži bučino ulje, medenjake, med, mlince od hajdinog brašna, lavandu i eko-kozmetiku te kataloge sa svim relevantnim informacijama. Martinčević je istaknula kako je to prvi korak u povezivanju poljoprivrednih proizvođača varaždinskog kraja i njihovo uključivanje u turističku ponudu.
Na predstavljanju turističkih rezultata bili su direktorica Turističke zajednice grada Novog Marofa Renata Horvatić, županijski vijećnik Nenad Koščak te vlasnik “Kuće za odmor s pričom” Dragan Žugec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba