PROJEKT VRIJEDAN 5,5 MILIJUNA KUNA: Potpisan ugovor o javnoj nabavi radova za energetsku obnovu OŠ Josipa Broza u Kumrovcu, kojom će se ostvariti ušteda toplinske energije od 59 posto godišnje

“Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost“

Objavljeno: 02.08.2019. Jožica Miklaužić

U prostorima Osnovne škole Josipa Broza u Kumrovcu, održano je potpisivanje ugovora o javnoj nabavi radova na energetskoj obnovi zgrade škole, čija je ukupna vrijednost 5.450.720 kuna. Otvoreni postupak javne nabave provela je Krapinsko – zagorska županija, objavljen je 24. travnja, dok su ponude otvorene 14. svibnja. Zaprimljeno je pet ponuda, a za sklapanje ugovora odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda ponuditelja Jukić – DAM d.o.o., sa sjedištem u Otoku kod Sinja, vlasnika Danijel Jukića. Rok izvođenja radova je osam mjeseci, a projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u iznosu od 3.494.513 kuna. Energetskom obnovom ostvarit će se 59 posto uštede toplinske energije godišnje, što će u konačnici rezultirati smanjenjem emisije CO2, a doći će i do značajnog povećanja razine udobnosti i kvalitete pružanja usluga odgoja i obrazovanja.

Kompletna rekonstrukcija

Ravnateljica OŠ Josipa Broza Željka Töpfer istaknula je kako se radi o jednoj od najljepših škola u Hrvatskoj.

– Ova naša ljepotica stara je 63 godine i zaista joj je hitno potrebno uređenje. Prije desetak godina smo već krenuli sa sanacijom odvodnje i kanalizacije ispod temelja škole, a današnji dan predstavlja nam veliku radost i veselje, jer će nakon ovih radova naša škola biti kompletno uređena i još ljepša – rekla je ravnateljica.
Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora nije krio ni načelnik Kumrovca Robert Šplajt, koji je rekao kako škola već dugo vapi za ovakvim projektom.

– Iznimno smo zadovoljni što je došlo do energetske obnove i kompletne rekonstrukcije vanjskog izgleda, a vjerujem da ćemo i unutrašnjost uspjeti srediti. Uvjeren sam da ćemo uspjeti riješiti i uređenje sportske dvorane, gdje je potreban novi parket i oprema, kako bi se djeci omogućilo da normalno odrađuju tjelesnu kulturu, ali i ostalim mještanima u održavanju njihovih aktivnosti – istaknuo je načelnik Šplajt.
OŠ Josipa Broza u Kumrovcu pohađaju i djeca s područja općine Zagorska Sela.

– Od 1974. godine, kada je potresom stradala naša škola u Zagorskim Selima, naša djeca odlaze u osnovnu školu u Kumrovec, sve do današnjeg dana. Projektno udruživanje lokalne samouprave nekako je i cilj današnje politike, tako da zajedničkim nastojanjima naša Općina s Kumrovcem participira u poboljšanju standarda i kvalitete škole. Izrazito smo zadovoljni i zahvalni što Krapinsko – zagorska županija prepoznaje svrhovitost i važnost energetske obnove naše škole, a bitna je i sama ušteda koja će se ostvariti zahvaljujući tim radovima, kao i poboljšanje kvalitete – istaknula je načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec – Jurak.
Ugovor o javnoj nabavi radova potpisali su zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek i predstavnik tvrtke Jukić – DAM, Andrej Jukić.

Šesta škola

– Ovo je šesta škola s kojom je Županija potpisala ugovor u ovom ciklusu. Tu su škole u Humu na Sutli, Pregradi i Zaboku, koje su završene, a vrijednost radova iznosila je 18,5 milijuna kuna. U drugoj fazi bit će obuhvaćena škola u Đurmancu, Gornjoj Stubici u kojoj smo već počeli raditi, te škola u Kumrovcu, koja je jedna od najvećih škola u županiji. Do sad se obnavljala u fazama, sanirali su se temelji, krovište koje je propuštalo i jedan dio stolarije, a ovo je sad cjelovito rješenje, gdje ćemo u sklopu ovog projekta izvesti fasadu, izolaciju međukatne konstrukcije prema negrijanom tavanu, izolaciju prema negrijanim prostorima potkrovlja, izolaciju kosih i ravnih krovova te zamjenu postojeće vanjske stolarije – otkrio je Ferek – Jambrek te dodao kako je ovo, između ostaloga, i primjer dobre suradnje dviju općina, koje jako puno ulažu u obrazovanje na svom području, te da je ulaganje u obrazovanje, zapravo ulaganje u budućnost.
– Razvitak općine, županije pa i države počinje od vrtićke dobi, pa tako Županija u ovom razdoblju preko 65 posto svojih izvornih sredstava ulaže u obrazovanje, jer smatramo da ćemo samo tako imati svi skupa bolju budućnost – zaključio je Ferek – Jambrek.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba