POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 6,7 MILIJUNA KUNA: Za nekoliko dana kreće energetska obnova Osnovne škole Đurmanec

SRETNA SU I DJECA I RODITELJI I UČITELJI: Rok za završetak radova je 10 mjeseci, a ostvarit će se ušteda toplinske energije od preko 70 posto

Objavljeno: 31.07.2019. Jožica Miklaužić

U prostorima Osnovne škole Đurmanec, održano je potpisivanje ugovora o javnoj nabavi radova na energetskoj obnovi zgrade škole. Ukupna vrijednost projekta je 6.760.000 kuna, a radovi obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja ili poboljšanje postojećeg, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom ili poboljšanje postojećeg te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Očekuje se ušteda toplinske energija za grijanje od 52,17 posto.

Najpovoljnija ponude

– Krapinsko – zagorska županija provela je otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti za nabavu radova za energetsku obnovu OŠ Đurmanec, koji je objavljen 25. travnja, a procijenjena vrijednost nabave iznosila je 7.081.977 kuna. Datum otvaranja ponude bio je 16. svibnja, zaprimljene su četiri ponude, a kao ekonomski najpovoljnija, sukladno kriterijima odabira, a to su bili cijena i jamstveni rok, odabrana je ponuda tvrtke Tim – Color iz Zagreba, s ugovorenom cijenom od 6.760.890 kuna. Rok izvođenja radova je deset mjeseci. Ovaj projekt sufinanciran je europskim sredstvima, iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“. Ukupna vrijednost projekta je 7,5 milijuna kuna, bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 3,2 milijuna kuna, a ostalo su sredstva naručitelja – istaknula je pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar.
Ravnatelj OŠ Đurmanec Krešimir Kralj naglasio je kako je zgradi osnovne škole stvarno potrebna renovacija.
– Od 1983. godine, kada smo uselili u školu, pa do sada, na samoj zgradi škole nisu rađene nikakve značajnije promjene, radilo se isključivo na održavanju. Ali evo, konačno smo dočekali tu energetsku obnovu, da malo obnovimo naše prostore, kako bi oni bili ugodniji učenicima i učiteljima, a, naravno, i da bi se ostvarile značajnije energetske uštede – rekao je Kralj.
Potpisivanju ugovora prisustvovala je i zamjenica načelnika Đurmanca Ivančica Hrček, koja je tom prilikom u svoje ime i ime svih mještana zahvalila Županiji što je ustrajala na tome da se taj projekt konačno ostvari.
– Naša škola je stvarno bila pred raspadom, tako da ova obnova puno znači i djeci i učiteljima, te svim našim mještanima. Izvođačima želim uspjeh u radu, da bi se to čim prije završilo, kako bismo konačno mogli biti sretni u našoj školi – rekla je Hrček.

Drugi ciklus

Ugovor o javnoj nabavi radova potpisali su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i direktor tvrtke Tim – Color Matej Prosinečki.
– Kao što smo i najavili, krećemo u drugi ciklus obnova škola na području Krapinsko – zagorske županije, pa smo tako prije mjesec dana potpisali ugovor za obnovu Osnovne škole Gornja Stubica, danas smo u Đurmancu, a u petak ćemo potpisati ugovor u Kumrovcu. Riječ je o investiciji od 18.605.000 kuna, a rok za završetak radova na sve tri škole je 10 mjeseci. Kao što možete vidjeti, ova škola u Đurmancu je “zrela“ za energetsku obnovu, a i nakon izgradnje nove sportske dvorane, mislim da ćemo stvoriti odlične uvjete, prije svega za rad nastavnika i djece, ali isto tako i za sve ostale aktivnosti koje se odvijaju u školi i dvorani. S druge strane, ostvarit ćemo i energetsku uštedu preko 70 posto, kojom ćemo moći sufinancirati naš udio, koji je u ovom projektu najveći, a s vremenom će taj novac ostati školi, koja će ga moći koristiti za druge aktivnosti – rekao je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba