Grad Zlatar s partnerima Budinščinom, Hrašćinom i Konjščinom provodi pripremu za projekt širokopojasnog interneta, vrijednog oko 53,4 milijuna kuna

Izradili Plan razvoja infrastrukture, čime je ispunjen preduvjet za prijavu projekta na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Objavljeno: 30.07.2019. IB

Od 2017. godine, Grad Zlatar, kao nositelj projekta, zajedno s partnerima, općinama Budinščina, Hrašćina i Konjščina, provodi pripremu projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu.

Postupak pred-odabira

Projekt podrazumijeva izgradnju širokopojasne telekomunikacijske mreže temeljene na tehnologijama kojima će se osigurati brzi i ultrabrzi pristup svim korisnicima koji se nalaze unutar obuhvata projekta, to jest, područja navedenih jedinica lokalne samouprave.
U proteklom vremenu provedene su dvije javne rasprave, mapirano je projektno područje, odabran je investicijski model A te je izrađen Plan razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje navedenih jedinica lokalne samouprave. Plan razvoja, izrađen od strane tvrtke Corellia savjetovanje j.d.o.o., potvrđen je od strane HAKOM-a, čime je ispunjen glavni preduvjet za prijavu projekta na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima”.
Grad Zlatar je s partnerskim općinama iskazao interes za sudjelovanje u postupku pred-odabira (1. faza Javnog poziva).

Privatni operateri

U drugoj i trećoj fazi, prema uvjetima Javnog poziva, privatni telekomunikacijski operateri odlučuju hoće li i na kojem području ulagati u izgradnju širokopojasnog pristupa. Ukupna procijenjena investicija iznosi do 53,4 milijuna kuna, a završetak cjelokupnog procesa odabira očekuje se početkom 2020. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba